Volvo представя 3-цилиндров двигател със 180 к.с.

Volvo engine

Агрегатът ще се вгражда в моделите S60 и V60

В близко бъдеще Volvo ще представи 3-цилиндров двигател, който ще бъде приобщен към семейство от високоефективни агрегати на компанията, наречено Drive-E. Новият мотор ще бъде разработен в Швеция и ще отговаря на стандарта за вредни емисии Евро 7.

Очаква се двигателят да бъде вграждан в моделите S60 и V60. Засега техническата информация около проекта е оскъдна. Знае се само, че мощността ще достига “около 180 к.с.”, което е повече от впечатляващо за 3-цилиндров двигател.

В момента Drive-E гамата на шведите включва три 4-цилиндрови двигатели в различни версии: един дизелов и два бензинови. Почитателите на дизела могат да избират от варианти със 120 к.с. до 230 к.с., докато при бензиновите мощността варира от 140 до 300 к.с.

Drive-E двигателите са част от мерките, които Volvo взе, за да отговори на международната политика за намаляване на работните обеми на двигателите и постигането на по-нисък разход на гориво и по-ниски нива на вредни CO2 емисии. Именно тези двигатели ще заменят 8 остарели двигателя, които в момента се използват в 3 от моделите на шведската компания.

 

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *