Volkswagen представи радикален състезателен Golf

title-img

 

Хечбекът разполага с 300 к.с. и ще участва в нов шампионат за туристически автомобили

Volkswagen представи автомобила, с който ще участва в новосформирания шампионат Touringcar Racer International Series (TCR). Машината е базирана на хитовия хечбек Golf и засега се използва само за демонстрационни цели, като идеята е в през 2016 г. да бъде предложена на частни отбори.

1

За да ускорят процеса по разработката, от Volkswagen възнамеряват да тестват колата усилено до края на годината. Част от плана включва участие на колата в осмия кръг от шампионата, който ще се проведе идния уикенд на австрийската писта Ред Бул Ринг, където два такива Golf-а ще бъдат поверени на партньорския отбор Liqui Moly Team Engstler.

Състезателният автомобил се задвижва от 2.0-литровия турбо двигател на серийния Golf R, комбиниран с 6-скоростна секвенциална трансмисия с управление от волана. Отвън машината лесно може да бъде разпозната по раздутите си с общо 38 см калници, 18-инчовите състезателни джанти, агресивният преден сплитър, голямото карбоново задно крило и цялостното състезателно оборудване.

Новият шампионат TCR бе лансиран още в началото на годината и бързо се превърна в популярен сред ентусиастите и прохождащите пилоти. Основна причина за това са ниските такси и разходи за участие.

2

Автомобилите, участващи в сериите, са базирани на достъпни и компактни хечбек автомобили и струват около 90 000 долара. Според правилника всеки автомобил трябва да разполага с 2.0-литров турбо двигател с мощност не повече от 300 к.с. Задвижването е предно, а скоростната кутия задължително е 6-степенна секвенциална. Минималното тегло е 1260 кг заедно с пилота.

 

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *