Volkswagen показа новия Touran

Volkswagen показа новия Touran

По-строг, по-голям, по-луксозен

Volkswagen разкри чисто новия Touran, който ще бъде представен по време на автомобилното изложение в Женева. Моделът е станал по-агресивен и по-голям от своя предшественик. Купето е със 130 мм по-дълго, а междуосието е нараснало със 113 мм, което гарантира по-просторен интериор в 5- и 7-местната конфигурация. Германците се хвалят и с най-големия багажник в този клас – 1040 литра (1980 литра максимално товарно пространство).

Volkswagen показа новия Touran

Volkswagen показа новия Touran

Новият Touran използва MQB платформата на Volkswagen, която го прави с 62 кг по-лек от предишния модел. Гамата от двигатели включва бензинови и дизелови опции с турбо пълнене. Всичко започва от скромния 1.2 TSI със 110 к.с. и завършва с дизеловия 2.0 TDI със 190 к.с. Всички двигатели са оборудвани със старт/стоп система и технология за възобновяване на енергията от спирачките. От Volkswagen уверяват, че благодарение на всичко това разходът на гориво е намалял с до 19% в различните модификации.

Подобрения има и в сферата на безопасността. Вече могат да бъдат поръчани екстри като адаптивен темпомат, асистент за шофиране в задръстване, асистент за шофиране с ремарке, както и технология за отваряне на задния капак с размахване на крак под задната броня.

Volkswagen показа новия Touran

Volkswagen показа новия Touran

Срещу доплащане новият Touran ще пристига с LED фарове и тризонов климатроник. На разположение е и MirrorLink системата, която позволява на шофьора да използва функции на смартфона си чрез мултимедията на колата. Официалният дебют на новия Touran ще се състои след броени дни в Женева, а първите поръчки ще бъдат изпълнени през втората половина на годината.

 

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *