Сравнително малко „детски болести“ очакват собствениците на Peugeot Partner

Peugeot Partner - възможни проблеми

Peugeot Partner е в класа на „баничарките“ или този на семейните автомобили, предназначени за свободното време. Моделът се произвежда във Франция от 1996 г. а в момента на пазара е второто поколение. Както казахме, Partner е абсолютно еднакъв със Citroen Berlingo, но с различни емблеми. Partner е известен с факта, че е качествен и здрав автомобил, но колкото и здрав да е, не може да избяга от повреди. Направили сме кратък списък с най-често срещаните проблеми и техните решения.

Peugeot Partner - възможни проблеми

Peugeot Partner – възможни проблеми

Проблеми със запалването. Ако независимо от метеорологичните условия и външните температури автомобилът ви пали трудно, най-вероятно е горивната помпа да е повредена. Доверете работата по проверката и евентуалната й смяна на сервизен специалист, тъй като омазването с гориво е неизбежно, а почистването от ръцете неприятно. Ако помпата не функционира, ще трябва да бъде заменена с нова.

Peugeot Partner - възможни проблеми

Peugeot Partner – възможни проблеми

Проблем с лостчето за мигачите. Ако мигачите не спират сами, когато изправите волана, или пък вместо десният да се изключи, се пусне левият, имате проблем със самия лост. Ще трябва да го замените с неизносен, за да остстраните проблема.

Ако усещате вибрации при потегляне, зависещи пряко от оборотите на двиигателя, най-вероятно някой от тампоните на мотора е скъсан. Това е често срещан проблем при Partner (Berlingo). Сервизен специалист може лесно да установи кой е проблемният тампон и ви препоръчваме да поверите подмяната на него, тъй като двигателят трябва да се повдигне, за да се извърши операцията.

Видите ли локви вода под автомобила си, имайте предвид, че трябва да обърнете внимание на проблема възможно най-скоро. Доста често гумената гарнитура на капака на клапаните изгаря и се разкъсва, в резултат на което водните ризи остават неизолирани и започва да изтича охладителната течност. При недостатъчно наличие на такава лятото лесно можете да прегреете двигателя си и да го счупите.

Peugeot Partner - възможни проблеми

Peugeot Partner – възможни проблеми

FAP предупредителна лампа на таблото. FAP е наименованието, което Peugeot дава на филтъра за твърди частици при дизеловите агрегати. С пробега той се затлачва (най-често при употреба в градски условия и къси разстояния). За да избегнете счупване на агрегата, предупредителната лампа светва, за да извести, че филтърът трябва да бъде подменен с нов, за да може двигателят да „издиша“ свободно. Преди да предприемете някакви действия, можете да пробвате работещата схема: „продухване“ на FAP-а. За целта излезте на магистралата и карайте 15-20 минути с около 2500 об/мин. По този начин филтърът ще се нагрее достатъчно, че да изгори твърдите частици, които са запушили гърнето. Ако операцията проработи, в огледалото ще видите кълбо гъст дим, придружено с гърмящ звук. Не се паникьосвайте. Ако обаче, FAP-предупредителната лампа не изгасне, ще ви се наложи да потърсите нов филтър за твърди частици.

Виж обяви за употребявани модели на Peugeot Partner при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

AutoCrеdit – така вече се кара!

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *