Следващото Porsche 911 GT3 RS ще има нов двигател

Porsche-911-Gt3-Rs-Widescreen-177

От компанията уточняват, че моделът ще бъде черешката на тортата в гамата на 911

По време на тазгодишното автомобилно изложение в Детройт, официални лица от Porsche потвърдиха пред британски медии, че дълго очакваното ново поколение на 911 GT3 RS ще получи нов двигател.

В интервю за AutoExpress, шефът по развитието и разработките на Porsche – Волфганг Хац – разкри, че моделът ще се задвижва от изцяло нов атмосферен 6-цилиндров боксер. От изказването на Хац става ясно още, че компанията възнамерява да използва мотора и в други модели от своето портфолио.

По неофициална информация новият двигател ще има 4.0-литров работен обем и ще произвежда 500 к.с.

Хац потвърди още, че първоначално новото GT3 RS ще се предлага само с PDK автоматична трансмисия, а в случай, че компанията регистрира достатъчно голям интерес, не се изключва възможността в близко бъдеще да бъде пусната и механична трансмисия.

“Всичко в този автомобил ще се върти около поведението на пътя. Клиентите ни обичат сегашното GT3, а неговата RS версия трябва да бъде черешката на тортата. 991 GT3 изненада всички, тъй като се оказа практичен автомобил дори за ежедневно ползване. GT3 RS ще бъде по-екстремно от всякога,” допълва още Хац.

 

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *