Skoda показа новата състезателна Fabia R5

title_img

Skoda Fabia R5 е базиран на последното трето поколение на компактния модел

След серия от загадъчни компютърни изображения Skoda пусна първите официални снимки на Fabia R5. В събота новият автомобил ще бъде представен официално на изложението в Есен, Германия. С новата си разработка чехите искат да ни покажат колата, с която ще участват в международните рали шампионати, където в момента се състезават с Fabia S2000.

Състезателната кола е базирана на последното трето поколение на модела и притежава всичко необходимо, за да зарадва феновете по състезателните отсечки. Шасито е модифицирано с нов аеродинамичен пакет, широки калници, въздухозаборник на покрива, голям заден спойлер, състезателни джанти, по-големи спирачки и спортно окачване. Крайните тръби на изпускателната система са монтирани в средата на задната броня, гумите са Michelin, а страничните огледала са много по-малки от серийната версия на Fabia.

5797463061517133993

Двигателят отговаря на всички изисквания на Международната автомобилна федерация (FIA) за клас R5. Това означава, че автомобилът ще се задвижва от 4-цилиндров 1.6-литров турбо двигател с 5-скоростна секвенциална трансмисия.

Купето тежи само 1230 кг, а по подразбиране в интериора на Skoda Fabia R5 няма нищо ненужно. За сметка на седалките, корите на вратите и барчето, колата е оборудвана с обезопасителна клетка, която защитава пилота и навигатора в случай на катастрофа.

От Skoda споделят, че вече имат запитвания от частни отбори за новата кола, която ще стартира състезателната си кариера през идната година.

1662735227670962095

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *