Поредна сервизна кампания за Toyota

autocredit.bg

Японците отзовават над 1,75 млн. коли заради дефекти

Toyota изтегля 1,75 млн. автомобила от международните пазари заради дефектни части. Това е пореден удар по репутацията на японската компания, която се опитват да си върне реномето на производител на качествени и надеждни автомобили.

Новата сервизна кампания се налага заради три дефектни компонента, които са вграждани както в модели на Toyota, така и в такива на Lexus.

Екикът по изследователска дейност на компанията е открил проблем, свързан със спирачните цилиндри, горивните магистрали и ламбда сондите. От Toyota успокояват, че до момента няма катастрофи, свързвани с тези дефекти.

През последните години най-големият японски производител на автомобили предприе няколко мащабни сервизни акции. През април тази година Toyota отзова 6,4 млн. автомобила от 27 различни модела, а два месеца по-рано подобна съдба споходи една от най-технологичните машини на марката – хибридът Prius. От него бяха изтеглени близо 2 млн. бройки.

Индустрията е поставена под сериозен обществен и правителствен натиск да се справя бързо с подобни проблеми. Наскоро американският концерн General Motors бе подложен на остри критики заради неспособността си да разреши адекватно проблем с ключа на стартера при малките модели. В момента щатската компания е обект на разследване по обвинение, че не е отстранила дефекта в продължение на 12 години, макар да е била наясно с него.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *