Покупка Peugeot Partner Combi

Peugeot Partner Combi  на изплащане с AutoCredit.bg

Отново ще говорим за автомобил, който има производни (да не кажем еднакви) модели от други конструктори. Темата на разговор е Peugeot Partner – близнак на Citroen Berlingo. И двете семейни комбита са „ванове с прозорци“ и предлагат невероятните 624 литра обем на багажника, както и място за петима възрастни. И двете предлагат прецизност при шофиране, нетипична за повечето баничарки. А и окачването не е лошо.

Peugeot Partner Combi  на изплащане с AutoCredit.bg

Peugeot Partner Combi на изплащане с AutoCredit.bg

Високото купе означава, че Partner „бута“ повече въздух при високи скорости и се накланя доста при бързи завои, но никой не си купува баничарка, за да ходи на пистата, нали? Високата шофьорска позиция ще се понрави на едни, но няма да се хареса на други. Няма какво да се лъжем – видимостта е отлична, но високо поставеното кресло не е удобно за дълги пътувания. Задните плъзгащи се врати гарантират лесен и удобен достъп за трима на втория ред седалки.

Partner Combi се предлага с богат набор двигатели през годините на производство. Бихме предпочели да не си купуваме 1.9-дизеловия вариант, тъй като агрегаът е доста шумен. Всички останали двигатели са нелоши, освен ако не ги малтретирате сериозно. През 2006 г. е представена черешката на тортата – 1.6 HDi, който е заместител на 2-литровия турбо-дизел от преди това.

Когато е представен, Parner Combi се е предлагал със 75 к.с. 1.4-литров бензин и 70 к.с. 1.9-литров дизел, който споменахме по-горе. С лекия фейслифт, който представят през 2003 г. Peugeot Partner вече се предлага и в модификация Dangel 4×4- повишено окачване, халогени и подкартерна защита и 4х4 задвижване. Не, не бъркайте модела с типичен оф-роудър.

Peugeot Partner Combi  на изплащане с AutoCredit.bg

Peugeot Partner Combi на изплащане с AutoCredit.bg

До колкото сме запознати с модела, смятаме, че най-добрите агрегати са 2-литровия турбо-дизел и 1.4-литровия бензин, който пък е почти толкова икономичен, колкото 1.9-дизела, но е доста по-тих и мощен.
Централното заключване е стандартно за кой да е Partner Combi, както са въздушната възглавница пред шофьора и радиокасетофонът. Фейслифтовите модели предлагат електрическо задвижване на предните стъкла, CD-плейър и въздушна възглавница за пасажера на предната седалка.

Добре на джоба действа фактът, че Partner Combi е базиран на товарно возило. Това значи, че частите не струват повече от нормалното. Да, при покупката може би ще дадете повече пари в сравнение с цената на Citroen Berlingo, но пък и ще получите повече екстри.
Цената за поддръжка и експлоатация също не е висока. Сервизирането е дори по-евтино от това на Berlingo.

Partner Combi е създаден за безпощадна употреба и шансовете някой да е достигнал до лимита на силите му, са минимални, независимо колко деца и кучета е возил уикендите. Все пак преди покупката огледайте тапицерията на салона (най-вече на шофьорската и на задните седалки), както и състоянието (и наличието) на всички пластмасови детайли в багажника.

Peugeot Partner Combi  на изплащане с AutoCredit.bg

Peugeot Partner Combi на изплащане с AutoCredit.bg

Пластмасовите компоненти по целия автомобил не са от най-качествените и затова лесно се нараняват и износват при експлоатиране. Капакът на жабката е един пример за може би възможно най-некачествената пластмаса, монтирана в автомобил.
Механично голяма част от компонентите и агрегатите, монтирани на Partner Combi, са взаимствани от други Peugeot автомобили и са се доказали като здрави и надеждни. Все пак ви съветваме да заложите на автомобил със сервизна история и грижлив предишен собственик.

С времето и изминатите километри най-досадните проблеми на Partner остават задното окачване, което лесно се износва (задният мост е цял и с годините употреба оста, по която функционира, спира да е фиксирана) и най-вероятно ще изиска внимание, както и плъзгащите се врати, които могат да започнат да блокират.

Важен гаранционен ремонт е направен през 2002 г. Тогава дизеловите модели Partner са били извиквани заради проблеми с вакуумната система на двигателя и проникване на вода в нея. В следствие на този проблем агрегатът и спирачките започват да се държат странно и да не функционират добре. Пак ще напомним да се уверите, че сервизната история е попълвана грижливо и каквито и да било текущи ремонти и инспекции са правени навреме.

Виж обяви за употребявани модели на Peugeot Partner при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

AutoCrеdit – така вече се кара!

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *