Покупка на Opel Vectra С

Покупка на Opel Vectra С

Opel Vectra е произведен, за да покорява дистанциите удобно, без излишни усилия и нерви. Верятно знаете тези факти, след като сте понечили да купувате Vectra C (2002 – 2009 г). Освен икономичният 1.8-литров бензинов агрегат, всички останали са с достатъчно запас от мощност. Автомобилът е подходящ за ежедневието както в града, така и на междуградски пътища. Любим е на много компании и фирми заради приемливата цена, сравнително добрите разходи по обслужване и отличният разход на гориво.

Окачването ще абсорбира дупки и неравности добре, но освен това ще прави пътното поведение доста по-приятно в сравнение с това на предходния Opel Vectra. Интериорът изглежда стегнат и изработен от добри материали. Просторен е (четирима възрастни няма да имат проблеми при настаняването) и показва ала-Audi нива на качество. Шофьорската позиция е добра, а багажникът е почти толкова голям, колкото този на Mondeo.
Ако имате малко повече свободни пари, купете си модел, произведен след 2005 г, защото тогава е фейслифтът на Vectra C и ще може да се възползвате от подобренията, направени от инженерите.

Покупка на Opel Vectra С

Покупка на Opel Vectra С

Който и дизел да изберете (120 к.с. или 150 к.с. от 1.9-литра работен обем), ще регистрирате отличен разход на гориво и ще разполагате с достатъчна мощ. От дизелите има и 3-литров V6, но не е кой знае колко по-мощен, но определено се счита да по-лаком. Бензиновата гама се описва така: 1.8 (ако имаше още малко сила), 2.0 турбо (предпочитан от почти всичики), 2.2 (идеален за извънградски пътувания), 2.8, 3.0 и 3.2 V6-ци (леко безсмислени, имайки предвид разхода им на гориво) и 2.8 V6 турбо (уау!).

Когато избирате ниво на оборудване, предпочетете Design, Elite или спортния SRi. По-ниските нива на оборудване разполагат със същите системи за сигурност, но изненадващо нямат задни електрически стъкла и разни други екстри, чиято липса може да е дразнеща. Програмата на Opel, осигуряваща автомобили втора ръка с гарантиран произход, може да ви помогне да откриете доста на брой и в добро състояние автомобили от марката. Единственият недостатък е амортизацията на конкретните автомобили. Както казахме, голяма част от фирмите ги предпочитат за служебни или за даване под наем, което означава, че има риск. Но търсенето определено е по-малко от предлагането, така че ще имате избор. Ако сте тръгнали за 4-5-годишен автомобил с такава гаранция от вносителя, то това са само добри новини.

Покупка на Opel Vectra С

Покупка на Opel Vectra С

Като цяло има малко неща, за които да се безпокоите, особено ако стоите настрана от V6-агрегатите, защото са доста по-жадни, по-скъпи за обслужване и по-скъпи за застраховане.
Дизеловите агрегати ще ви радват с около 7/100 разход, а бензиновите с около 10. Заводски подготвената с газова уредба Vectra 1.8 LPG може би ще е избор за голяма част купувачи. Opel имат добра слава за гаранционно отстраняване на проблеми, без значение от естествотто. Това до някъде звучи успокояващо. Препоръчваме пълна проверка на сервизната история, за да не останете неприятно изненадани. Един от ремонтите направо ни фрапира: „недобро закрепване на задния мост към купето“. Задължително проверете дали бъдещият ви автомобил е бил ремонтиран, а ако не е – почти веднага след покупката накарайте механик да провери каква е ситуацията.

По-старите 2.0 и 2.0 TDI-агрегати след определен пробег започват да харчат масло повече от нормалното. Преди покупка проверете състоянието и нивото на маслото и заслушайте двигателя за странни и нетипични звуци, индикиращи поражения поради каране с по-малко масло от необходимото. Ако при тестовото шофиране чуете чукания и тропания от окачването, просто отидете и продължете да гледате за други автомобили. Още веднъж казваме, че пазарът е пренаситен и има поне 5 возила, които отговарят на дори най-капризните ви изисквания и са технически изправни.

AutoCrеdit – така вече се кара!

Един коментар

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *