Откриха част от откраднатите купи на Red Bull

1500433063193763350

Около 20 от ценните трофеи на отбора във Формула 1 бяха намерени на дъното на езеро

Полицията в Теймс Вали, Англия, обяви, че са били открити около 20 от откраднатите купи на отбора във Формула 1 – Red Bull. Припомняме, че в нощта на 5 декември бяха задигнати повече от 60 трофея от централата на Red Bull в Милтън Кийнс, Англия.

“Открихме около 20 трофея в езерото Хорсшу, намиращо се в близост до Сендхърст. В момента работим съвместно с Red Bull, за да установим точния брой на трофеите, тъй като някои от тях са силно повредени,” коментира детектив Крис Оукмън.

От местните власти уточняват, че охранителните камери са заснели 6 души, облечени в тъмни дрехи, които са разбили витрината и са задигнали трофеите, използвайки сребрист джип и комби Mercedes-Benz. Разследването на дръзкия обир продължава, като от централата на Red Bull заявиха, че инцидентът може да принуди компанията да ограничи достъпа на външни лица до централата.

Шефът на отбора на Red Bull – Кристиан Хорнър – коментира, че стойността на трофеите е изключително висока за отбора, тъй като всеки един от тях е спечелен с много труд, а пазарната им стойност е ниска.

 Тук може да намерите впечатленията ни от мотоспорт столицата на Испания.

 

 

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *