Nissan представи хибридна версия на X-Trail

Nissan представи хибридна версия на X-Trail

От компанията не уточняват дали и кога новият вариант ще пристигне в Европа

Nissan представи хибридна версия на кросоувъра X-Trail, която от 13 май излиза на пазара в Япония. Тя изглежда идентично с обикновения модел и се различава единствено по LED фаровете си за мъгла и “pure drive hybrid” надписите по купето. Освен това, дисплеят между уредите на таблото вече изобразява типичната за всички хибриди информация за потока на електроенергията.

Nissan X-Trail Hybrid използва 2.0-литров 4-цилиндров двигател в комбинация с електромотор, литиево-йонна батерия и XTRONIC трансмисия. Бензиновият двигател разполага със 147 к.с. при 6000 об/мин и 207 Нм при 4400 об/мин, а електрическият мотор му помага с допълнителните 41 “коня” и 160 Нм максимален въртящ момент, които са достъпни още от място.

Nissan представи хибридна версия на X-Trail

Nissan представи хибридна версия на X-Trail

В сравнение със стандартния X-Trail, оборудван с 2.0-литров бензинов двигател, хибридната версия изпуска 75% по-малко азотни окиси в атмосферата и реализира среден разход от 4.8 л/100 км.

Цените в Япония започват от около 23 400 долара, а от Nissan остават безмълвни по въпроса дали и кога новият хибрид ще пристигне в Европа.

Виж обяви за употребявани модели на Nissan при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

AutoCrеdit – така вече се кара!

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *