Коледни подаръци, които със сигурност ще зарадват автомобилен ентусиаст

driving gloves

Коледните празници наближават и съм сигурен, че повечето от вас вече са започнали да се главоблъскат, за да измислят подаръците за близките си хора. Както знаем, Дядо Коледа не съществува и сами трябва да намерим, купим и опаковаме кутиите, които ще лежат под елхата на 25-ти сутринта.

Ако си имате автомобилен ентусиаст вкъщи, ще можем да улесним до някаква степен задачата ви, изреждайки списък с най-подходящите за автомобилиста подаръци. Хубавото е, че може да не са само за Коледа и, че повечето от тях стават и за други поводи. Съветваме ви да не купувате неща за колата му, тъй като може да не уцелите с подаръка. Да започваме по същество:

Top Gear DVD

DVD-тата на легендарното трио Top Gear. Всяко едно от тях струва около 30 лв. Защо са подходящи? Всеки авто фен поне веднъж се е наслаждавал на комедийното шоу. Колекцията от филми ще е идеална за студените зимни дни, когато излизането на вън не е опция.

Top Gear DVD

Gran Tourismo 4

Видео игри с автомобилни състезания. Ако навън условията не позволяват приятно зимно шофиране, то може да се пренесе вкъщи. Ако вашият автомобилен ентусиаст има Xbox, купете му Forza Motorsport 4. Ако пък е с PlayStation 3 – идеалният вариант е риалитито Gran Tourismo 5. Цената на диска е около 80 лв.

gran tourismo 4

T-shirt mercedes-benz

Комплект тениски с автомобилна насоченост. В България има десетки фирми, които се занимават с печат върху дрехи. Изберете няколко модела – с щампа на любимата му марка/модел, любим цитат на някой пилот или пък някоя негова мисъл. А защо не и трите на куп? Тези със скоростомер и оборотомер не са за предпочитане.

t-shirt mercedes-benz

Driving gloves

Меки коежени ръкавици за шофиране. Всеки е гледал филма „Транспортьорът“, в който главният герой изпълнява важни задачи за превозване на пратки. Преди да потегли, той слага на ръцете си меки кожени ръкавици, които наистина променят коренно усещането при допира и сцеплението с волана. Комплект „драйвърски“ ръкавици от естествена кожа на BMW M струва около 140 лв.

driving gloves

OMP Star Helmet

Авто фенът, с който съжителствате, вече е на „друго ниво“ и посещава свободните карания на пистата в България и няколкото извън нея, но постоянно ползва чужди каски. Сега е моментът да го изненадате с лично негова каска. Най-евтиният вариант е OMP Star за около 150 лв., а най-скъпият може да надхвърли 2000 лв. Оставяме преценката на вас.

omp star hemlet

Puma driving shoes

Обувките за шофиране са важна част от екипировката на автомобилиста. Не е необходимо да търсите OMP или AlpineStar с хомологация. Достатъчни са едни маратонки Puma. Шофьорските чепици се различават от нормалните по това, че са с изключително тънка подметка, която дава страхотно усещане при натискане на педалите. Цената за чифт Puma започва от 180 лв.

puma driving shoes

Racing lessons

Курс за подобряване на шофьорските умения. Това е последната и най-скъпа стъпка в списъка ни. Намерете някоя от автомобилните академии (за София са повече от 3) и проверете условията за записване. Внимателно изберете дисциплината, за която ще запишете получателя на подаръка. Би трябвало той да е издал пристрастията си към нея, дали ще е рали, чисто пистово управление или дрифт, например. Фирмите, занимаващи се с провеждането на тренировъчни курсове, имат опция да издадат подаръчен ваучер, на който със сигурност вашият автомобилен ентусиаст ще се изкефи много!

racing course

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *