Ferrari представи болид от бъдещето

Ferrari представи болид от бъдещето

Така ли ще изглеждат колите във Формула 1 след години?

Ferrari започна седмицата с две компютърни графики на футуристичен състезателен болид. Те са разработени съвместно с отдела, ангажиран с аеродинамичните разработки на компанията, за което свидетелства и радикалния дизайн.

Каската на хипотетичния пилот е залепена за задната част на болида, което изглежда добре, но в никакъв случай не би могло да премине в реалния свят, където пилотът влиза и излиза от кокпита, а главата му дори се върти. Прави впечатление и завръщането на ниското и широко задно крило, което преди години бе забранено от правилника на FIA.

Ferrari представи болид от бъдещето

Ferrari представи болид от бъдещето

Според неофициалната информация бъдещето на Формула 1 е свързано с използването на по-красиви автомобили, които напомнят повече на серийните машини. Ако това е истина, скоро можем да очакваме подобни виртуални предложения и от другите големи отбори – Red Bull, Mercedes и McLaren.

Случайно или не, всичко това се случва часове преди официална среща на комисията на Формула 1, която се състои от представители на шестте най-големи отбора, както и на организаторите на някои от състезанията. Всички те ще обсъждат бъдещи промени в правилата, както и какви са възможностите да се предложи голяма дизайнерска промяна в идните години.

AutoCredit – така вече се кара!

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *