Да си купим Alfa Romeo 147

Да си купим Alfa Romeo 147

Благодарение на типичния си италиански вид, Alfa Romeo 147 във версия 5-врат хечбек доста често бива бъркан с двуврато спортно купе. Всъщност, автомобилът е доста практичен за семейство, особено ако децата все още са малки. Факт е, че Alfa Romeo 147 се предлага и като 3-врат хечбек, който изглежда още по-спортно.

Да си купим Alfa Romeo 147

Да си купим Alfa Romeo 147

Докато мястото в интериора на предния ред седалки е достатъчно, возещите се отзад възрастни определено няма да се чувстват комфортно.

На пътя малката Alfa предлага голямо количество динамика и удоволствие от шофирането. Ако обичате да карате, но ви е омръзнало от скучни японски и корейски возила, значи Alfa Romeo 147 би трябвало да е за предпочитане.

Автомобилът се задвижва от 2.0-литров Twin Spark (с по две свещи на цилиндър) 4-цилиндров агрегат. Той е изключително отзивчив и звучи мощно. С типично италиански маниер, агрегатът се чувства добре дори на високи обороти, но сякаш е мързелив под 3000 об./мин. Истинските Alfa-фенове не могат да издържат и да карат на по-висока предавка и предпочитат да чуват и усещат мощността на агрегата.

5-степенната механична трансмисия се усеща коректно наредена, а мощността преминава през нея и достига до предния задвижващ мост. Ако сте фенове на задното предаване, най-вероятно няма да сте задоволени. Препоръчваме ви да тествате возилото, преди да сте се влюбили във външния му вид.

Да си купим Alfa Romeo 147

Да си купим Alfa Romeo 147

Selspeed секвенциалната предавателна кутия на марката също има 5-предни предавки. Като всички останали, тази също е малко по-груба при превключването на скорости (особено 1 и 2), но след 3-та нещата се оправят. Много ни харесва как Selespeed самостоятелно подава газ при понижаване на предавки.

През 2005 г. е представен 1.9-литров турбо-дизел. Той разполага с осезаемо повече мощност и въртящ момент от бензиновия агрегат след като излезете от досадната турбо-дупка. Ниските обороти, на които може да се върти коляновият вал на двигателя, са малкият му минус. Единствената трансмисия, с която се продава дизеловата 147-ца, е 6-степенна механична.

Да си купим Alfa Romeo 147

Да си купим Alfa Romeo 147

Тези, които искат истински готина малка Alfa Romeo, могат да погледнат 147 GTA, който е с 3.2-литров V6, уширено купе, снижено окачване и по-големи спирачки. GTA се предлага с конвенционална 6-степенна механична трансмисия или 6-степенна секвеционална Selespeed, но ви съветваме да я зачеркнете.

По-новите поколения Alfa са по-добре конструирани и сглобени от по-старите. Все пак, все още се чуват негативни мнения от собственици на модерни коли от марката. Резервните части не са кой знае колко по-скъпи от тези на друг нормален автомобил.

Довереният ви механик би могъл да извършва някои дребни ремонти за по-ниски цени, но ако имате сериозни проблеми, препоръчваме ви да ги оставите на професионалистите в оторизираните сервизи. Да, определено ще е по-скъпо, но ще сте сигурни, че работата е свършена отлично.

Когато инспектирате потенциалната си бъдеща Alfa 147, препоръчваме ви да включите всичките си жокери. Обадете се на проверен разбирач преди покупката. Огледайте купето за удари и ремонти, различна боя на панелите и лоша подредба и т.н.

Многото прах от накладки по джантите ще издаде, че предишният собственик е бил лудак зад волана. Проверете вътрешната част на предните гуми, грайферът трябва да е равен с този от външната част. Уверете се, че двигателят пали лесно и празният му ход е спокоен.

Да си купим Alfa Romeo 147

Да си купим Alfa Romeo 147

Обикновено V6-кът ще работи доста по-плавно от 4-цилиндровите агрегати.
Механична трансмисия, която не превключва лесно скоростите, издава, че ще трябва да й се обърне внимание. Може да е само за смяна на маслото, но може да има и по-сериозни проблеми. При тестовото шофиране направете няколко смени от 3-та на 2-ра предавка и се заслушайте за странни (нетипични) звуци.

По време на теста обърнете внимание на кормилната система – дали воланът тегли нанякъде и дали не се усеща луфт. Натиснете педала на спирачката за по-интензивно спиране, за да усетите дали няма криви дискове или разбити части по ходовата част, които ще се издадат с теглене във волана. Един съвет от екипа ни: интересните автомобили привличат интересни персони, които често откриват един друг покрай любимите си коли. Опитайте се да се свържете с член на Alfa Romeo форумите, който да е запознат с материята. Ако имате късмет, той може да познава точно автомобила, който искате да купите, и да ви разкаже повече от продавача.

За това колко да платите за втора ръка Alfa Romeo 147 можете да прецените само вие. Ако все пак сте харесали някой екземпляр, но не ви достигат средства, обърнете се към нашите колеги – кредитните консултанти от autocredit.bg, за да получите оферта с най-изгодните условия.

Виж обяви за употребявани модели на Alfa Romeo при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

AutoCrеdit – така вече се кара

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *