Citroen E-Mehari е електричката, която ще превърне всяко лято в незабравимо

Проблеми при Nissan Qashqai

Вътрешната организация в PSA Group, известна още като Peugeot / Citroen докара марката с двата шеврона до производител на безлични пластмасови автомобили, нямащи нищо общо с някогашния новаторски имидж на марката.

Изглежда това започва да се променя и Citroen E-Mehari подсказва точно това. Той е малък, 4-местен кабриолет с електрическо задвижване. Мисли за него като за колата, която ще превърне всяко лято в синьо такова.

Машината ще има батерия с вместимост от 30 kWh, които ще са достатъчни за около 200 км пробег с едно зареждане. Максималната скорост ще бъде 110 км/час, което не е много, но пък е напълно достатъчно за екологични разходки по френската ривиера. Зареждането на батериите ще отнема 13 часа в стандартен 220V контакт или 8 часа чрез 16 амперова зарядна станция.

Най-интересното е, че E-Mehari не само идва с „гофрирани“ врати, подобни на тези на оригиналното Mehari, базирано върху легендарния Citroen 2CV, но и с неговите цветове – жълто, бежово, синьо и оранжево. Интериорът ще бъде водоустойчив, благодарение на пластификатора, с който ще бъде обработена текстилната тапицерия на седалките. Каросерията е изработена от удароустойчива пластмаса, която възстановява формата си при лек удар.

Във Франция, новият E-Mehari ще влезе в продажба през пролетта на следващата година. По-късно през 2016-а, колата ще бъде достъпна и на останалите европейски пазари. Точно за следващото лято.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *