BMW подготвя нещо по-голямо и луксозно от 7 серия

bmw-vision-luxury-head

Дори и да изглежда, че няма празни ниши за постоянно увеличаващото се продуктово портфолио на BMW, това оказва се не е точно така. Това става ясно от публикация в сп. Automobile, която подробно покрива продуктовите планове на баварската марка. Към момента вече е ясно, че наследникът на 1 серия ще бъде с предно предаване и тази платформа ще бъде използвана за Х2 – бъдещ компактен кросоувър. Малко по-големите купе и кабриолет от 2 серия ще запазят задното предаване, но пък новата 2 серия Gran Coupe ще бъде също с предно предаване. Нейната премиера се очаква след около 5 години.

Приблизително тогава ще се появи ново и луксозно купе с 4 врати, което ще бъде позиционирано над 7 серия и под Rolls Royce Ghost. Макар купетата на BMW да носят четен индекс, марката не притежава правата над 10 серия, така че най-вероятно машината ще се появи като 9 серия. Тя ще стъпи върху техниката на 7 серия, но ще има по-голямо междуосие. Очаква се бъдещият флагман на баварците да влезе в продажба през 2020 г., малко след фейслифта на дебютиралата тази година 7-ца. Предварителна информация за външния вид на машината получаваме от BMW Vision Future Luxury Concept (на снимките), който е много ранен прототип на бъдещия флагман на немската марка.

bmw-vision-luxury

Очаква се, че серията екологични автомобили на BMW да бъде допълнена от i6, който ще бъде триобемен седан с размерите на 3 серия. Планира се той да бъде изцяло електрически и да разчита на тягата от 2 или 4 електромотора, захранвани от ново поколение литиево-полимерни батерии. Предварителната информация сочи, че те ще са 2 пъти по-евтини за производство, но за сметка на това ще бъдат с 3 пъти по-голям капацитет.

Тагове:,

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *