Aston Martin с още по-големи загуби, уволнява служители

aston-martin

От британския производител на ексклузивни автомобили обявиха, че загубите на компанията за 2014 г. са три пъти по-големи в сравнение с предходната и това ще бъде четвъртата поредна година, в която Aston Martin не може да генерира печалба. Това се дължи на кампаниите по ремонт на коли с конструктивни недостатъци, както и на спадащите продажби в Китай.

Счетоводителите са оформили загуба от 71,8 млн. британски лири за изминалата година, спрямо 25,4 млн. през 2013 г. Анди Палмър, изпълнителен директор на Aston Martin, обяви пред агенция Ройтерс, че не очаква компанията му да излезе на печалба преди 2017 г.

Компанията е продала 3661 коли през 2014-а срещу 4200 година по-рано. Освен това, Astorn Martin извикаха в сервизите почти всички коли, произведени от 2007-а г. насам заради дефектни пластмасови компоненти.

Междувременно бе съобщено, че британската компания ще съкрати 295 работни места в опит да заздрави финансите си. Това е важно за Aston Martin, които имат за цел да представят на пазара голям всъдеход, базиран на концепцията DBX, както и изцяло електрически автомобил.

Тагове:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *