7 страхотни 4×4 автомобила с цена под 8000 лв.

4x4 под 8000 лв.

За да се справиш с калната морава, не е нужно да инвестираш в голямо и тромаво чудовище, което има намерение да обсеби портфейла ти

Когато сключиш разумна сделка, купувайки си нов автомобил, удовлетворението винаги е голямо. Нямаме предвид единствено цената, а по-скоро момента, в който осъзнаваш, че си купил точният автомобил на точната цена. По-долу са изброени едни от най-разумните автомобили, които можеш да си купиш, ако имаш нужда от задвижване на четирите колела, но не искаш да се ангажираш с поддръжката на SUV и всички негови недостатъци. Тези коли могат с лекота да преодолеят дребни препятствия, а разходите по поддръжката им почти не се различават от тези на стандартен автомобил с един задвижващ мост. Звучи страхотно.

Suzuki Ignis

4x4 под 8000 лв.

4×4 под 8000 лв.

Когато се сетиш за Suzuki, едва ли Ignis е сред първите модели, които изникват в съзнанието ти. А би трябвало, защото това е евтин, практичен и икономичен автомобил, който има своя чар. Купето му е малко, но високо, което означава, че можеш да го паркираш лесно, а вътре има достатъчно място. Още повече, че Ignis има четири врати, което улеснява превозването на деца и покупки на задната седалка. Двигателите са икономични, но пъргави, което отново се дължи на компактното купе. Най-популярен е 1.3-литровият 4-цилиндров бензинов двигател, който разполага с 87 к.с. и 118 Нм и има достатъчно сили, за да измъкне колата от по-дълбока снежна пряспа или кална локва.

Виж обяви за Suzuki Ignis от 4499 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Volkswagen Golf 4Motion

4x4 под 8000 лв.

4×4 под 8000 лв.

Изборът в този ценови диапазон е между четвъртото и петото поколение на най-популярния хечбек в света. Моделите с два задвижващи моста използват заден диференциал Haldex, който се нуждае от регулярна поддръжка – смяна на масло и филтър. Въпреки това, цените са приемливи, а части се намират в изобилие, тъй като това е просто един Golf. Особено удачни са комбинациите с мощен дизелов двигател и 4Motion система, които са чудесен избор за хората, обичащи да пътуват много, без да се съобразяват със сезона и терена. Достатъчно е да има път.

Виж обяви за Volkswagen Golf MK4 от 3200 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Fiat Panda 4×4

4x4 под 8000 лв.

4×4 под 8000 лв.

Fiat Panda много прилича на Suzuki Ignis. Fiat винаги са били специалисти в областта на компактните автомобили, така че изборът на Panda не е лишен от логика дори на това ниво. Симпатичното 4х4 радва милиони хора по света със свежия си външен вид и големия брой специални версии, които добавят ярки цветове, нестандартно оборудване и още повече характер. Предлагат се и модели с фабрична метанова уредба, както и с малък дизелов двигател, но при положение, че купето тежи по-малко от 900 кг, за предпочитане остава добрият стар бензинов агрегат.

Виж обяви за Fiat Panda 4×4 от 5500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Subaru Legacy

4x4 под 8000 лв.

4×4 под 8000 лв.

Свързваме Subaru с две неща – боксерни двигатели и 4х4 задвижване. Това е една от най-твърдоглавите компании в света – всеки техен модел разполага с горните две технологии. Изборът на 4х4 автомобил в гамата на Subaru е огромна, но ние се спряхме на Legacy, което е луксозно, голямо и комфортно. За около 6 000 лв. у нас може да бъде открит модел, произведен в началото на 21 век с класическия 2.5-литров боксерен двигател. Legacy се предлага като седан и комби, така че възможностите са неограничени. Колите на Subaru са известни с издръжливостта си, но все пак на двигателя трябва да се обръща повече внимание, а заради конфигурацията на цилиндрите, обслужването е по-скъпо и трудоемко.

Виж обяви за Subaru Legacy от 2700 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Audi A4 Quattro

4x4 под 8000 лв.

4×4 под 8000 лв.

A4 Quattro е широко разпространен и мултифункционален 4х4 автомобил. Избрахме А4 пред А6 и А8, които също се предлагат с четири задвижващи колела, заради по-ниската цена и по-малкото електроника, която впоследствие може да се развали. B6 поколението на модела се предлага с част от двигателите на Golf MK4, които са за предпочитане – най-вече бензиновият 1.8 турбо и 1.9-литровия TDI със 131 к.с. Препоръчваме да избягвате колите с 2.5 TDI двигател, особено ако той е комбиниран с Multitronic автоматична скоростна кутия, която често дефектира, а ремонтът й струва цяло състояние.

Виж обяви за Audi A4 Quattro от 4300 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Volvo XC70

4x4 под 8000 лв.

4×4 под 8000 лв.

Какво по-хубаво от “катафалка” с 4х4 задвижване. Според много хора в света има само едно истинско комби, и то се казва Volvo. Кубични форми, студен шведски чар, огромно товарно пространство, което обезмисля покупката на кемпер, защото е с квадратурата на боксониера, както и пословичната сигурност, която е емблемата на Volvo. Хубавото е, че XC70 държи цена, което означава, че няма да изгубите много пари. Лошото е, че ще трябва да инвестирате повече, отколкото с другите коли в класацията ни. Автомобил с 2.4-литров бензинов двигател, произведен през 2001 г., струва около 7500 лв.

Виж обяви за Volvo XC70 от 7000 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Suzuki Swift 4×4

4x4 под 8000 лв.

4×4 под 8000 лв.

Започваме и завършваме класацията с модел на Suzuki. Учудваща е упоритостта на японската компания да предлага на пазара европейски градски модел с 4х4 задвижване. Swift е многофункционален, практичен и здрав автомобил, който може да бъде оборудван с четири задвижващи колела. И с този автомобил е ясно, че няма да напуснеш пътя, но пък и няма да се притесниш, ако имаш планинска вила, в която обичаш да разпускаш от градската лудница през уикенда. За предпочитане са моделите, произведени в Япония, които са по-добре сглобени от тези, излезли от завода в Унгария. Познават се по антената, която при “японките” е разположена в задната част на покрива, както и по първата буква “J” в номера на шасито.

Виж обяви за Suzuki Swift 4×4 от 7700 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

7 Коментара

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *