5 страхотни японски пикапа под 10 хил. лв.

Японски пикапа под 10 хил. лв с AutoCredit.bg

За разлика от съседна Гърция, у нас пикапите никога не са били на особена почит. Но това са работни коне, които са прости и лесни за поддръжка и могат да бъдат полезни по много начини –  като например да теглиш каравана с натоварено в легена ATV. Освен това често пъти са с двойно предване или пък с двойни кабини, което ги превръща в интересно предложение. Избрахме няколко от по-скромните и всичките идват от Япония.

Toyota Hilux

Японски пикапа под 10 хил. лв с AutoCredit.bg

Японски пикапа под 10 хил. лв с AutoCredit.bg

Може да звучи пресилено, но истинския Hilux няма равен. Това е любимият пикап на сините каски на ООН, а това са хора, които пътуват до истински недружелюбни места. Hilux е любимец и на армиите на всички африкански диктатори, както и на арабските им колеги. Макар и тежко модифициран, този пикап спечели сърцата на всички Top Gear фенове, след като веднъж закара тримата водещи до Северния полюс. По-стар модел на Hilux беше участник в епизода „Да убиеш Toyota”, завършила неуспешно, въпреки многократните опити.

Виж обяви за Toyota Hilux от 3700 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Nissan Navara

Японски пикапа под 10 хил. лв с AutoCredit.bg

Японски пикапа под 10 хил. лв с AutoCredit.bg

4×4, японски турбодизелов двигател, понижаващи предавки и климатик са нещата, които можете да очаквате от повечето 20-годишни Navara. И те ще работят заради простата си конструкция и безкомпромисната изработка. Корените на този модел могат да се проследят до началото на 60-те години и с логото на Datsun. Моделът D21, който влиза в нашия бюджет от 10 хил. лв. се произвежда до средата на 90-те е търсен заради надеждността си. Тази кола обаче има известни проблеми с ръждата, особено при колите от първите години на производството. Интересен е нейният наследник Frontier, от който в България в момента не се предлага нито една бройка.

Виж обяви за Nissan Navara от 4700 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Mitsubishi L200

Японски пикапа под 10 хил. лв с AutoCredit.bg

Японски пикапа под 10 хил. лв с AutoCredit.bg

Трите диаманта също имат силно оръжие в класа на малките пикапи. Първото поколение на L200 е било разработено в партньорство с Chrysler и Dodge, които наистина разбират от пикапки, но интересни за нас са 2-то и 3-то поколение. Двойката е пословична с анемията на атмосферния дизел, но пък не можеш да очакваш потресаващо ускорение от такава кола. Третото поколение влиза в производство през 1996 г. и може да бъде малко чудовище, ако го намерите с голямия 3 литров V6 бензин или пък ефективен работяга с 2,5 литровия турбо-дизелов двигател.

Виж обяви за Mitsubishi L200 от 4500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Mazda B2500

Японски пикапа под 10 хил. лв с AutoCredit.bg

Японски пикапа под 10 хил. лв с AutoCredit.bg

В-серията на Mazda обединява пикапите на марката от Хирошима. Макар и не толкова популярни, колкото Hilux, Mazda B250 далеч не е за подценяване. Откакто Ford и Mazda са близки приятелчета, същата кола се продава и като Ford Ranger. Всъщност това са много прилични коли с 2 или 4 задвижващи колела, с единична или двойна кабина. За съжаление, никога не са били шампиони по продажби и да докопаш такава на вторичния пазар не е лесна задача. Но ако намериш добър екземпляр, той със сигурност си струва. Задължително трябва да се проучи къде е бил произведен, защото освен в Япония В2500 се прави на две места в Тайланд, в Зимбабве, Колумбия, Филипините, Южна Африка и Виетнам. Очаквано, японската сглобка е за предпочитане.

Виж обяви за Mazda B2500 от 5500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Isuzu Faster / TF

Японски пикапа под 10 хил. лв с AutoCredit.bg

Японски пикапа под 10 хил. лв с AutoCredit.bg

Тази кола се е продавала под марките на Opel, Chevrolet, GMC, Honda, Holden и Vauxhall. Мисли за нея като работната версия на популярната в България Opel Frontera. Комбинирай я с легендарните дизелови мотори на Isuzu (едва ли знаеш, но това е най-големият производител на дизели в света) и се наслади на безпроблемна и непретенциозна експлоатация в продължение на дълги години. Истината е, че Isuzu са подценявани машини, а всъщност говорим за много интересна марка.

Виж обяви за Isuzu Faster от 8900 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *