5 практични комбита със 7 места и цена под 8000 лв.

Комби под 8000 лв с AutoCredit.bg

 

Понякога ванът е ненужна инвестиция, пък и нека признаем – рядко се случва да возите толкова много хора

Когато човек има нужда от 7-местен автомобил, обикновено се сеща за класа на SUV-тата или на вановете. Съгласни сме, че това са най-разумните решения, ако имате голямо семейство, или често пътувате с приятели. Има обаче едни автомобили, за които рядко се сещаме. Те са стандартни комбита, но разполагат с компромисен трети ред седалки. Обикновено там може да седне някое дребно дете или възрастен човек, но за къси разстояния. Поне ако иска след това да ходи нормално. Мястото е ограничено, това е факт, но нека сме честни и признаем – колко често ви се случва да возите 6 души в колата си? Предлагаме ви 5 практични комбита с цена до 8000 лв., които ще ви служат вярно в редките моменти, в които имате нужда от още един комплект седалки.

Mercedes E-Class

комби под 8000 лв

комби под 8000 лв

Mercedes предлага 7-местни варианти на своя Е-Class комби още от годините на култовия модел W124. За около 2000 лв. у нас може да се намери такава кола, но ако тя ви се струва стара и амортизирана, винаги можете да обърнете внимание на следващото поколение W210, известно в България с прякора си “очиларката”. Интересното в случая е, че третият ред седалки е обърнат наобратно и в сгънато положение изобщо не можете да предположите, че е там. В най-общи линии, двамата пасажери на третия ред седят в багажника, а краката им са разположени в нишата, където по принцип са скрити седалките.

Виж обяви за Mercedes E-Class от 3200 лв.. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Volvo XC70

Комби под 8000 лв с AutoCredit.bg

Комби под 8000 лв с AutoCredit.bg

Най-скъпият участник в класацията ни пристига от Швеция и е безкрайно интересен с качествата си. Освен че е комби и че има 7 места, тази кола разполага с по-високо окачване и пластмасови външни защитни елементи, които я превръщат в нещо като кросоувър. Факт е, че 8000 лв. са много за автомобил, произведен в първите години на 21 век, но също така е факт, че Volvo не щади екстри, така че със сигурност ще получите много за парите си. Лошото е, че ремонтите при Volvo струват скъпо. Хубавото е, че безопасността е на ниво.

Виж обяви за Volvo XC70 от 8000 лв.. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане сAutoCredit.

Honda Stream

Комби под 8000 лв с AutoCredit.bg

Комби под 8000 лв с AutoCredit.bg

Тази кола е нещо като хибрид между комби и миниван. Произвежда се от 2000 г. до 2014 г. и е особено успешна на пазарите с десен волан – основно в Сингапур и Япония. Въпреки това обаче, колата е изнасяна и за страни с лява дирекция. У нас има доста  такива екземпляри, като най-изгодни са моделите от първото поколение. Третият ред седалки е сгъваем, но сочи в правилната посока за разлика от този в Е-Class. У нас популярни са версиите с 1.7- и 2.0-литров бензинов двигател. За 8000 лв. може да бъде закупен фейслифтов модел, произведен през 2007 г.

Виж обяви за Honda Stream от 3000 лв.. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Dacia Logan

Комби под 8000 лв с AutoCredit.bg

Комби под 8000 лв с AutoCredit.bg

Добрата стария Dacia Logan има много качества – страхотна цена, издръжливо окачване, икономични двигатели Renault. Това, за което рядко се сещаме обаче е, че моделът се предлага и със 7 места в интериора. Хубавото в случая е, че третият ред седалки е пълноразмерен. Недостатъците са класическите за всеки модел на Dacia – ниско качество на изпълнението и евтини материали в интериора. Но за цена от около 7000 лева за автомобил с климатик и 1.5-литров турбодизелов двигател, произведен през 2008-2009 г., смятаме, че сделката е повече от добра.

Виж обяви за Dacia Logan от 5200 лв.. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Peugeot 307 SW

Комби под 8000 лв с AutoCredit.bg

Комби под 8000 лв с AutoCredit.bg

За накрая оставихме най-популярният автомобил в този сегмент. Ако държите да имате огромен избор, за да подберете колата, която най-точно отговаря на изискванията ви, забравете за всички автомобили по-горе – Peugeot 307 SW е широкопредлаган автомобил на пазара на втора ръка коли в България. Повечето автомобили са оборудвани с 2.0-литров HDI турбодизелов двигател, който се предлага в три версии: с 90, 110 и 136 к.с. На която и от тях да се спрете, обърнете внимание на слабото място на тези коли – филтърът за твърди частици, който с годините се запушва и се нуждае от смяна. Лесно можете да познаете, че с него има някакъв проблем, ако на дисплея свети съответния символ.

Виж обяви за Peugeot 307 SW от 3350 лв.. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *