5 надеждни модела на Opel до 5000 лв., с които няма как да сбъркате

5 надеждни модела на Opel до 5000 лв., с които няма как да сбъркате - AutoCredit.bg

Скучни, но надеждни – това са колите на Opel, които с радост ще те откарат от точка А до точка Б

Opel е крайно интересна компания. Първо, това е най-старият автомобилен производител в Германия. През годините от Рюселсхайм са излизали камиони, ванове, луксозни лимузини, спортни купета и какво ли още не. В един момент обаче, компанията попада в американските ръце на GM, нещата продължават да вървят гладко, но постепенно репутацията на Opel започва да се срива. И така до нейния пик от края на 90-те, когато човек наистина се чудеше какво точно от гамата на германската компания да си купи. Скука, ниско качество, липса на какъвто и да е характер. След това, през 2008 г. Opel извади на пазара Insignia и всичко тръгна отново в правилната посока. Докато чакаме цените на по-новите Opel-и да паднат, подбрахме 5 модела от по-старата генерация, които си струват вашето внимание. Общото между тях е, че са неостаряващи като концепция, цената им е ниска, а обслужването – лесно. И да, по-тяхно време ръждата не е проблем.

Opel Vivaro A - AutoCredit.bg

Opel Vivaro A – AutoCredit.bg

Странно е, че в класацията ни участва и бус, но обяснението е просто. Vivaro не е дело на Opel. Той е съвместен проект с Renault и под емблемата с гръмотевицата, всъщност се крие Renault Traffic. А кой, ако не Renault, знае как се правят лекотоварни и тежкотоварни машини? Моделът е лансиран на пазара през 2001 г., като в момента у нас могат да се намерят доста евтини екземпляри с цена около 4000 лева. Уловката при тях е, че са с десен волан, което при работните машини не е чак такъв голям проблем. Все пак в горната ни граница от 5000 лв. се вместват и запазени екземпляри Vivaro с лява дирекция. Можете да разчитате на турбодизелови опции с обем на двигателя 1.9, 2.0 и 2.5 литра с мощност между 89 и 148 к.с. Има и бензиново Vivaro с 2.0-литров атмосферен двигател, но то едва ли е толкова подходящо за служебни задължения.

Виж обяви за Opel Vivaro A от 4999 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Opel Vectra C - AutoCredit.bg

Opel Vectra C – AutoCredit.bg

Това е последното поколение от модела с името Vectra. Трябва да признаем, че външният вид на тази кола не е точно вълнуващ, но също така е вярно, че тя носи студеното немско излъчване, което доста хора ценят. Лично според нас по-хубав е вариантът преди фейслифта, който има големи квадратни фарове. Тези коли са известни с издръжливото си окачване, здравата тапицерия на седалките и солидната електроника. Удобна е за пътуване, като вариантите относно двигателя са два – атмосферен бензин + газова уредба или турбодизел с по-скъпа поддръжка. Произвежда се от 2002-а до 2009-а година и се предлага като седан, комби и хечбек. Вместо нея можете да си купите Opel Signum, но не ви го препоръчваме, заради по-скъпата поддръжка и на практика същите технологии.

Виж обяви за Opel Vectra C от 3450 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Opel Corsa C - AutoCredit.bg

Opel Corsa C – AutoCredit.bg

Corsa е един от вечните бестелъри на Opel, с който можете да сте сигурни, че няма да сбъркате. Третото поколение на модела не е толкова забавно като пъргавата Corsa A GSI, но за сметка на това е издръжливо на всякакъв тормоз, икономично е, а и не ръждясва. Последното е голяма стъпка напред спрямо оригиналната Corsa, която с годините буквално изчезваше от лицето на земята под формата на оранжев прах. Corsa C е налична и с трицилиндров бензинов двигател, който е чудесен избор за града, но на магистрала е цяло мъчение. Колата е малка и лека, което обезсмисля покупката на екземпляр с дизелов двигател. Произвежда се в периода 2000 – 2006 г. и за около 2000 лв. спокойно може да бъде открит запазен автомобил с климатик и споменатия по-горе 1.0-литров трицилиндров двигател с 58 к.с.

Виж обяви за Opel Corsa C от 1900 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Opel Zafira A - AutoCredit.bg

Opel Zafira A – AutoCredit.bg

С дебюта си през 1999 г. Opel Zafira поднесе голяма изненада на света. Оказа се, че Opel знае от какво имат нужда потребителите на семейни миниванове и успя да продаде милиони бройки от първия миниван в историята си, от който вече има трето поколение. Интересен факт е, че Porsche са помагали на Opel при проектирането на този модел, но очевидно не са участвали в разработката на двигателите, които са взети директно от гамата на Astra G – моделът, върху който е базирана Zafira. Въпреки всичко, това е един надежден и практичен автомобил, който може да свърши куп работа, а след това безпроблемно да транспортира детето ви от училище до вкъщи или директно до морето. Освен това, в интериора има три реда седалки. Вместо Zafira, бихме могли да ви препоръчаме Meriva, но тя е по-малка и непрактична.

Виж обяви за Opel Zafira A от 2100 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Opel Astra H - AutoCredit.bg

Opel Astra H – AutoCredit.bg

Към този автомобил трябва да се подходи с голямо уважение, тъй като това е единствения модел, който успяваше да се озъби на Volkswagen Golf в сегмента на класическите хечбеци, преди почти всички останали компании да успеят да създадат адекватно предложение в класа. Astra e наследник на Kadett, чиято история датира от 1936 г. Германците са толкова горди с това, че дори продължиха заводското обозначение на Astra с пълна приемственост от Kadett – след Kadett E се появи Astra F. Но докато Astra F и Astra G бяха съответно ненадеждни и ужасяващо скучни, Astra H доказа, че Opel не е забравила как се прави хечбек, подходящ за работническата класа. Автомобилът се предлага като хечбек, седан, кабрио, комби и дори купе. Най-евтини са комбитата, които могат да бъдат открити за около 4500 лв. Трябва да имаме предвид обаче, че това е най-новият автомобил в класацията, който се появява на пазара през 2005 г. Бензиновите опции под 1.8 литра работен обем са твърде слаби за това купе, но стават за служебни цели. 1.9-литровият турбодизелов двигател е дело на концерна Fiat и от мнозина се смята за един от най-удачните избори за този модел.

Виж обяви за Opel Astra H от 4500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *