5 луксозни купета с цена под 10 000 лв.

5 луксозни купета с цена под 10 000 лв.

Само две врати и нисък профил – какво повече ти трябва?

Във всяка приятелска компания има поне един симпатяга, който в разгара на автомобилния спор заявява, че не би карал автомобил с четири врати. Двувратите купета имат своите верни фенове, което не е никак учудващо. Тези коли изглеждат по-добре от четиривратите си роднини и обикновено са оборудвани с най-мощните двигатели и най-високото ниво на оборудване, което се предлага за съответния модел. Точно това ни накара да се замислим какви луксозни двуврати купета могат да бъдат открити в България за по-малко от 10 000 лв. Ето какво открихме.

Mercedes CLK

mercedes clk

Първото поколение на CLK се смята за един от последните истински модели на Mercedes. Това означава, че колата има солидна и лесна за сервизиране механика, качествени материали в интериора и онзи студен немски чар, който всички свързаме с компанията от Щутгарт. Предлагат се модели с кожен салон, стъклен панорамен покрив, подгряване на челното стъкло и какви ли не още асистенти, а цените започват от 2800 лв. Хубавото в случая е, че в ценовия диапазон от 10 000 лв. с лекота може да бъде открит и автомобил от второто поколение на CLK

Виж обяви за Mercedes CLK от 2800 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Alfa Romeo GT

5 луксозни купета с цена под 10 000 лв.

5 луксозни купета с цена под 10 000 лв.

Колкото и изтъркано да звучи, всеки, който държи на дизайна на своя автомобил, обезателно трябва да се обърне към някоя италианска компания. В тази класация почти неусетно се промъкна Alfa Romeo GT, която е истинска красавица, но като при всеки друг италиански автомобил, винаги трябва да се подхожда с една идея повече внимание при покупката. Alfa Romeo GT се предлага с 3.2-литров V6 двигател с 240 к.с., но според мнозина по-удачен е по-консервативният избор на автомобил с 2.0-литров 4-цилиндров агрегат, разполагащ със 165 к.с. Той е по-икономичен и по-лесен за обслужване.

Виж обяви за Alfa Romeo GT от 5499 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Audi TT

5 луксозни купета с цена под 10 000 лв.

5 луксозни купета с цена под 10 000 лв.

Репутацията на Audi TT винаги е била под въпрос сред заклетите почитатели на спортнитe купета. Моделът използва платформата, окачването, електрониката и двигателите от Golf MK4, които са комбинирани с по-атрактивна визия. Недостатъкът е, че TT не се предлага със задно предаване. По-евтините версии от първото поколение (произвежда се между 1998-а и 2006-а) имат само предно предаване, а по-високите нива на оборудване включват 4×4 система quattro, използваща заден диференциал Haldex. Хубавата новина обаче е, че поддръжката на това спортно купе по нищо не се различава от тази на масовия Golf Mk4. Това означава ниски цени и лесно откриваеми алтернативни части.

Виж обяви за Audi TT от 5450 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Toyota Celica

5 луксозни купета с цена под 10 000 лв.

5 луксозни купета с цена под 10 000 лв.

Това е може би най-нелуксозният и най-немощният участник в днешната ни класация. Celica е абсолютна легенда, но колкото и суперлативи да носи със себе си този модел, те никога няма да се отнасят за последното седмо поколение на модела, което се произвежда от 1999 г. до 2006 г. Тази японска класика не се слави и като особено луксозна. Все пак има доста добре оборудвани модели, като нашият съвет е да се оглеждате за по-мощната версия със 192 к.с. Откриват се по-трудно, но със сигурност нервите си заслужават, имайки предвид, че другият вариант на двигателя има малко над 140 к.с. Още повече, че с напредването на годините по-търсен ще стане вариантът с повече “коне” под капака.

Виж обяви за Toyota Celica от 3499 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

BMW 330 Ci

5 луксозни купета с цена под 10 000 лв.

5 луксозни купета с цена под 10 000 лв.

Какво по-хубаво от класическо BMW с две врати и още по-класически 3.0-литров 6-цилиндров редови бензинов двигател под капака? Става въпрос за поколението на модела, известно със заводското обозначение Е46. Неговата Coupe версия, оборудвана точно с този двигател, е известна с обозначението Ci. Колата има 231 к.с. и необременено от хиляди електронни асистенти задно предаване, което гарантира забавление зад волана. Все пак, лесно може да бъде открита и версия с четири задвижващи колела. Сигурно е само, че двувратото Е46 изглежда отчетливо по-добре от стандартния седан с неговите жълти мигачи и небоядисани в цвета на купето дръжки на вратите.

Виж обяви за BMW 330 Ci от 3900 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Един коментар

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *