5 достъпни италиански коли, в които ще се влюбиш

Lancia Thesis

Моделите, които поставят Ferrari и Lamborghini в джоба си. Поне по отношение на цената.

Всеки има нужда от късче стил в скучното ежедневие. Някои хора си купуват обувки в екстравагантен цвят, които да им напомнят, че краят на работния ден в сивия офис все някога ще дойде. Други разнообразяват строгия си костюм с вратовръзка с анимационни герои. Трети държат не толкова на облеклото си, колкото на превозното средство, с което отиват на работа. Какво по-хубаво от това да пристигнеш с нещо, нарисувано в Италия, което не струва цяло състояние. Подбрахме пет такива „неща”, в които ще се влюбиш.

Lancia Thesis

Представителен италиански седан, проектиран от американец. Странно как Майкъл Робинсън е успял да усети италианската лудост и да я обобщи в един екстравагантен автомобил с четири врати, луксозен интериор и голям багажник. Thesis се произвежда от 2001 до 2009 г., а върховата му версия е оборудвана с 3.2-литров V6 двигател с 230 к.с. и 290 Нм. Интересна подробност е, че задната част на Thesis напомня много на появилия се години по-късно Jaguar XJ. В България има голям избор на автомобили от модела, като цените не надхвърлят 10 000 лв. дори при най-високите нива на оборудване.

Fiat Barchetta

Fiat Barchetta

Смятан за един от най-красивите роудстъри на достъпна цена в момента, Fiat Barchetta се произвежда в продължение на 10 години – от 1995 до 2005 г. В превод от италиански името означава „малка лодка”. Благодарение на компактните си размери, роудстърът от Торино тежи малко над 1 тон. Под капака се монтира само един двигател – с 1.8 литра работен обем, който генерира 130 к.с. и 164 Нм. У нас могат да се намерят екземпляри с цена под 3000 лв.

Alfa Romeo Brera

Alfa Romeo Brera 2009

При излизането си през 2005 г. Brera бързо си спечелва репутацията на най-намръщения автомобил в света. Характерната предница е комбинирана с луксозен интериор, тапициран с кожа и велур в контрастиращи цветове. Автомобилът е представен през 2002 г. в Женева под формата на концепт, разработен от Джорджето Джуджаро. Въпреки спортната си стилистика, Brera се предлага и с дизелов двигател с 210 к.с. Хубава Alfa Romeo Brera може да бъде открита за около 15 000 лв.

Alfa Romeo Spider

Alfa Romeo Spider

Друг представител на Alfa Romeo, в чиято история с дебели букви е изписано определението „класика”. Произвежда се от 1966 до 1993 г. и е разработен от небезизвестното студио Pininfarina. Ранните модели страдат от проблем с корозията и качеството на интериора, но това е част от сделката с дявола, която всеки от нас сключва, купувайки си италиански автомобил. Сглобени са над 100 000 екземпляра, което означава, че части втора ръка не липсват. Цените варират много според състоянието, годината на производство и качеството на реставрацията, ако колата е преминала през такава. Все още има изгодни сделки за около 15 000 лв.

Maserati Biturbo

Maserati Biturbo

Кола за истински ценители, която живее от 1981 до 1994 г. Ръбат дизайн, две или четири врати и добро разпределение на теглото. Предлага се с V6 двигател, който през годините еволюира от 2.0 с един разпределителен вал до 2.8 с два вала и мощност 285 к.с. във версиите Racing. Подобно на Spider, цените на Biturbo варират много. Автомобилът е рядко срещано явление на българския пазар, но реновиран екземпляр би ви струвал около 14 000 лв.

2 Коментара

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *