Zarooq SandRacer ще покорява дюните в Близкия изток

zarook-sandracer

Освен с победата на Нико Розберг, тазгодишното състезание за Голямата награда на Дубай от календара на Формула 1 ще се запомни и с премиерата на Zarooq SandRacer. Това е спортно купе с дългоходово окачване, чиято идея е да бъде перфектното забавление из пясъците на богатите на петрол страни, в които (по-случайност) няма война.

Машината е с дължина от 4,20 м., което я прави съизмерима с Nissan 370Z. SandRacer обаче е доста по-широк и доста по-висок от японското купе.

Дизайнът на тази кола е дело на Антъни Джанарели, който създаде формите на ултимативния Lycan HyperSport. В развитието на машината се включва и Campos Racing, отбор от GP2 и Формула 3. Пясъчното бъги е структурирано около пространствена тръбна рама от стомана, а каросерията му е изработена от стъклопласт. Двигателят е централно разположен, 6-цилиндров с работен обем от 3,5 литра и мощност от 304 к.с. Скоростната кутия е 6-степенен автоматик, който (изненадващо) изпраща тягата само към задните колела.

Състезателните версии на SandRacer ще бъдат с повече мощност, между 400 и 500 к.с. Планира се първите бройки да бъдат произведени в началото на следващата година. Никой не знае дали това действително ще се случи, но идеята за такава кола е повече от привлекателна.

 

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *