Volkswagen се разцепва на четири отделни компании?

Volkswagen се разцепва на четири отделни компании?

Гигантската реорганизация има за цел да оптимизира бизнеса и да диференцира луксозните от масовите автомобили

Концернът Volkswagen Group ще бъде реструктуриран в четири отделни компании, съобщава германският вестник Handelsblatt, позовавайки се на вътрешни на компанията източници, пожелали анонимност. Една от фирмите ще поеме масовите марки Volkswagen, Skoda и Seat и ще се оглави от бившият ръководен кадър на BMW – Хърбърт Диес.

Audi, заедно със своите дъщерни фирми Lamborghini, Ducati и дизайнерското студио Italdesign Giugiaro, ще формира втората фирма, а Porsche ще бъде обединена с другите луксозни брандове Bugatti и Bentley в трета компания.

Четвъртото дружество ще има по-професионална насоченост и ще развива бизнесът с лекотоварните модели на Volkswagen и камионите Scania и MAN.

Според информацията всичко това е част от грандиозния план на главния изпълнителен директор на концерна Мартин Винтеркорн, чието намерение е да превърне компанията в най-големия производител на автомобили в света. Чрез отделянето на марките в четири различни дружества, ръководството се надява да увеличи диференциацията на своите модели, което да вдъхне увереност в клиентите и да увеличи продажбите в САЩ и някои части на Азия, където бизнесът на VW Group се задъхва.

Припомняме, че Volkswagen Group контролира над дузина марки, а за концерна работят над половин милион души по целия свят.

AutoCrеdit – така вече се кара!

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *