Новият Opel KARL – малък, изискан, просто превъзходен!

Opel KARL

Малък, но просторен, със страхотна външност и преди всичко невероятно достъпен – това е предложението на марката Opel към клиентите на базовия сегмент от пазара, което ще бъде на тяхно разположение от лятото на 2015 година. Клиентите ще могат да поръчат привлекателния автомобил с пет врати, обща дължина 3.68 метра и достатъчно пространство за до петима пътници на цена под 20 000 лв. За задвижване на KARL ще се използва свръхмодерен еднолитров трицилиндров бензинов двигател от последно поколение

Teхнологии и удобства, които ще грабнат сърцата на собствениците на малкия модел

Но най-важното е, че Opel KARL не само изглежда добре отвън, а впечатлява и с вътрешните си качества. Под предния капак моделът може да предложи последното поколение задвижващи технологии на марката Opel. Свръхмодерният еднолитров трицилиндров бензинов двигател в лицето на новия 1.0 ECOTEC със 55 кВт/75 к.с., който демонстрира впечатляващи работни характеристики и забележителна икономичност. Водачите имат възможност да управляват с перфектна точност тягата, разчитайки на модерната петстепенна трансмисия с нейната изключително мека работа. Ходовата част и кормилната уредба на KARL са разработени така, че да осигурят върхово ниво на безопасност и комфорт в този автомобилен клас.

10830088_808699525838796_3303851608347030340_o

В съответствие с това, KARL може да бъде оборудван с многобройни мерки за повишаване на безопасността и удобствата. Наред със серийната програма ESP със система за контрол на сцеплението, ABS с електронно разпределение на спирачното усилие и системата за подпомагане на потеглянето по наклон HSA (Hill Start Assist), която предотвратява нежеланото потегляне назад по стръмен участък, към оборудването на KARL може да бъде добавен и още един ярък акцент по отношение на безопасността – системата за предупреждение за неволно напускане на лентата за движение LDW (Lane Departure Warning). С помощта на видеокамерите за следене на пътното платно, системата известява водача със звуков сигнал и мигаща жълта светлина на арматурното табло в случаите, в които регистрира неволно отклонение от лентата за движение.

KARL предлага също и специалния градски режим (City mode), при който усилието във волана намалява и улеснява маневрите само с натискане на бутон на таблото – също както и при ADAM и Corsa. От друга страна, системата за подпомагане на паркирането (Park Assist) предотвратява нежеланите удари и повредите при паркиране, подавайки звуков предупредителен сигнал за наближаващи препятствия при движение на заден ход . Крузконтролът с ограничение на скоростта дава възможност за задаване на безопасна скорост, което е изключително полезно в условия на натоварен градски трафик или при движение по улици в жилищни квартали с постоянно ограничение на скоростта до 30 км/ч. Светлините за мъгла гарантират много по-добро осветяване на пътното платно при лоши метеорологични условия, докато вградената функция за осветяване на кръстовища позволява извършването на безопасни за водача, пътниците и останалите участници в движението маневри на лошо осветени кръстовища.

Допълнително предлаганото отопление на предните седалки заедно с отоплението на облицования с кожа волан създават топлина и уют през зимните месеци. Летните дни на свой ред стават още по-приятни благодарение на включения в гамата на допълнителното оборудване на модела люк на покрива.

10293755_808699189172163_564847847104970718_o

Практично симпатичен – симпатично практичен

Собствениците на KARL ще имат възможност да останат и в постоянна връзка с глобалната мрежа и околния свят благодарение на отличената с многобройни награди инфоразвлекателна система  IntelliLink на Opel, която позволява безпроблемно свързване и интеграция на функциите на устройства с операционна система Apple iOS и Android и разкрива света на вашия смартфон в автомобила.

В допълнение към ултрамодерните възможности за свързване, KARL демонстрира и изключителна практичност, предлагайки извънредно просторно за компактните си външни размери купе. Още от първия поглед отвън, KARL впечатлява с десетте си различни цвята на лаковото покритие и различните възможности за оформление на колелата  с размери от 14 дo 16 цола. От тази гледна точка, най-малкият модел на Opel, който през следващото лято ще придаде завършен вид на гамата на компанията в малкия автомобилен клас, е най-доброто от двата свята – практично симпатичен и симпатично практичен.

10835357_808699609172121_6605360428725404991_o

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *