Mercedes мами най-много с разхода

19907192881366134129

Това показва ново проучване на Европейската федерация по транспорт и околна среда при проверка на разхода на гориво при Mercedes

Mercedes-Benz е европейската компания, която декларира най-лъжливите показатели за разход на горивото, сочи изследване на Европейската федерация по транспорт и околна среда (T&E). Експертите са изследвали разликата между каталожния разход на гориво на даден модел и резултатите, получени от тестове в реални условия.

Според данните колите на компанията от Щутгарт консумират около 40% повече гориво от това, което пише в брошурата. Това от своя страна е много повече от средната стойност сред останалите производители – 31%. Интересен факт е, че разминаването между реалния и декларирания разход при Mercedes се е увеличило през годините. Учените припомнят, че през 2001 г. разликата е била едва 8%.

За средностатистическия европейски потребител това се равнява на 500 евро допълнителни разходи на година.

Производителите използват интересни техники за намаляване на разхода на новите си модели, преди те да излязат на пазара. Инженерите на компаниите пренадуват гумите, уплътняват всички фуги по купето, за да намалят аеродинамичното съпротивление по време на тестовете за определяне на разхода, намаляват теглото на колата, модифицират спирачките, променят геометрията на окачването и дори използват специални масла, които намаляват съпротивлението на движещите се части в двигателя.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *