Mercedes изпревари Audi по продажби

Mercedes-Benz S 350 BlueTec (W 222) 2013

През септември щутгартци са успели да продадат близо 3000 автомобила повече.

През миналия месец Mercedes-Benz е продала повече автомобили, отколкото основния си конкурент в премиум сегмента – Audi. Така щутгартци вече заемат второто място при луксозните автомобили, нареждайки се зад лидера BMW. Продадените автомобили с марката Mercedes през септември са били 162 746, което от компанията отдават на увеличеното търсене на моделите в компактния клас, както и на традиционната популярност на S-Class. Audi изостава с 2800 автомобила, а от BMW съобщават, че са пласирали 167 584 коли.

И Mercedes, и Audi са твърдо решени да детронират BMW от лидерското място по продажби в премиум сегмента до края на десетилетието. Mercedes постига прогрес в тази посока: от началото на годината продажбите на компанията нарастват с по-бързи темпове в сравнение с тези на конкурентите им от Инголщад. „Никога не сме продавали толкова автомобили през септември, като в същото време постигнахе най-силното тримесечие в историята на компанията,” казва Ола Калениус, директор продажби на Mercedes. „Ще започнем последните три месеца на годината с поне 10% ръст в продажбите на годишна база,” каза още той.

Главният изпълнителен директор на Daimler – Дитер Цетче, коментира малко след обявяването на финансовите отчети за септември, че Mercedes ще се опита да привлече още повече клиенти с лансирането на цяла дузина нови модели, сред които повече варианти на върховата лимузина S-Class. Mercedes отстъпи лидерската позиция в луксозния сегмент на BMW още през 2005 г., а през 2011 г. изпадна до трето място зад Audi.

За постигането на своя ръст Audi разчита много на A3 Sedan. Моделът се произвежда в САЩ и Китай, които са и главните му пазари. За първите 9 месеца на годината продажбите на Mercedes са нараснали с 13% до 1.2 милиона автомобила. Доставките на автомобили Audi са се увеличили с 10 на сто до 1.3 милиона автомобила, а ръстът при BMW е 9.1% до 1.32 милиона единици. Очаква се и трите компании да докладват рекордни продажби в края на годината.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *