Mercedes-Benz S65 AMG Cabrio е яхта на колела, която ще бъде страхотна и през зимата

mercedes-amg-s65-cabriolet-02-1

Трудно е да се каже, че зимата е подходящ момент за представянето на нов кабриолет. Но ако този кабриолет е с 12-цилиндров, двойно турбиниран двигател, никога няма да бъде твърде късно или прекалено рано.

Откритата версия на базираното върху S-класата купе, Mercedes S65 AMG съдържа най-доброто от най-добрите и не оставя много за въображението. Огромният кабриолет разчита на V12 двигател с работен обем от 6.0 литра, пълнени с въздух от 2 турбо компресора. Резултатът са 630 к.с. и въртящ момент от цифром и словом 1000 (хиляда) Nm, достатъчни да изтеглят закъсал трамвай.

Този двигател може да бъде открит още в S класата, G класата и в роудстъра SL. Но това е първият път, в който той намира място под предния капак на 4-местен кабриолет. Моторът продължава да се произвежда на ръка в AMG, но заради голямото търсене, производството му е преместено от бутиковата фабрика в Афалтербах в големия и модерен завод за двигатели на Daimler близо до Манхайм.

mercedes-amg-s65-cabriolet-02-1

S65 кабрио предлага много, включително печки в седалките, създаващи въздушен шал от топъл въздух, заради който ще искате да свалите покрива и в най-лютата зима. AMG добавят към откритата S класа и спортно окачване, а избраните джанти са 20-цолови с дизайн, който да ги прави още по-големи в движение.

Автомобилът е със задно предаване, осъществено чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия. В комбинация с 12-цилиндровия мотор, тя може да ускори огромното кабрио от 0 – 100 км/час за 4,1 сек. Максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/час, но ако изберете AMG Driver пакета, ще имате шанс да веете перчем по немските аутобани с 300 км/час.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *