Lamborghini Urus остава под въпрос

lightburn

Volkswagen Group се колебае дали светът има нужда от ексклузивен кросоувър

Ръководството на Lamborghini все още не дава зелена светлина на първия SUV модел в историята си. Той се казва Urus и се появи за пръв път в концептуална форма на автомобилното изложение в Пекин през 2012 г. Впоследствие проектът бе широко обсъждан в рамките на Lamborghini и изглежда всичко вървеше по план.

2017-Lamborghini-Urus-First-Picture

Сега става ясно, че италианците все още чакат официално разрешение от Audi и Volkswagen Group, чиято собственост е компанията от Болоня. Основните притеснения в момента изглежда идват от финансовите отдели на Audi, според които светът е изправен пред нова финансова криза, която ще доведе до нестабилност на пазарите в Близкия Изток. Германските родители на Lamborghini се опасяват, че в момента на пазара няма място за ексклузивен кросоувър, какъвто Urus има амбицията да бъде.

Зад Urus стои огромното желание на Lamborghini да увеличи гамата си от модели и да се превърне в по-конкурентоспособна компания. Според предварителните планове Urus трябва да бъде с около 100 кг по-лек от познатите ни в момента SUV автомобили, което ще бъде постигнато благодарение на влагането на много карбон и алуминий в конструкцията на колата.

Lamborghini-Urus

За да намалят разходите си, от Lamborghini ще използват платформата на Audi Q7, Bentley EXP 9 F (който все още не съществува), Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *