Излиза ли евтиното скъпо: Kia Rio (2001-2005) ?

Kia Rio мнения

Kia Rio (2001-2005) определено най-красивият за гледане автомобил… не е и най-добрият за ентусиастите-шофьори… а и не е най-комфортният за пасажерите. Всъщност не започваме никак добре този материал. Факт е, обаче, че Rio се справя добре с всички задачи. Това означава, че е подходящ за всякакви пътувания, за всякакви условия, а и е наистина, ама наистина евтин.

Шофирането за някои може да е неприятно. Прекалено много накланяне по завоите, волан, който не дава никаква обратна връзка за настилката и поведението. Двигателите имат нива на шум, които не са типични за ежедневни автомобили. Въпреки това мекото окачване е адекватно за нашите пътища, а отгоре на всичко можем да го наречем здраво. Най-големият недостатък на Kia Rio според нас е качеството на детайлите в интериора. Материалите изглеждат евтини и това връща модела доста назар, сравнено със стандартите на европейските автомобили.

Kia Rio се предлага с две двигателни опции, но не очаквайте едната да е контраст на другата. Наше мнение е, че и двете са „слаби“. 1.3-литровият бензин развива 74 к.с. Звучат малко и наистина са недостатъчни. Добрата новина е, че разходите по поддръжката са доста ниски. 1.5-литровият бензинов агрегат е с максимална мощност 97 к.с., но някак не се усещат чак толкова повече.

kia rio sedan

Когато е излязъл на пазара, Rio е бил един от най-евтините автомобили в класа си. Разликата е била драстична и е задоволявала нудите и възможностите на голяма част от хората, тръгнали за автомобил. Разходите по употребата и поддръжката също са отлични. 1.3-литровият двигател, например, гори средно 7 л/100 км, а по-големият му събрат – 7,4 л/100 км. Интересното е, че често извънградският разход на гориво е равен или по-голям от градският. Обяснението е просто – ниската мощност. По-малкомощните мотори работят на по-голям процент от капацитета си, което означава, че изразходват повече гориво. Притежателите на Rio са най-щастливите по отношение на сервизиране. Причината е, че абсолютно всичко е евтино. Освен това е и здраво. Когато е бил гаранционен, моделът е бил извикван едва два пъти за отстраняване на проблеми. Проверете дали в сервизната книжка има отразени такива посещения. Едното е обхващало модели с ABS система, конструирани между ноември 2002 и март 2003 г. При тях модулът на системата трябвало да бъде репрограмиран. Второто повикване било за версии, произведени преди март 2004 г., при които цялата горивна система била проверявана за евентуални течове.

Преди да закупите Kia Rio, обърнете внимание на окачването. Всякакви паразитни звуци издрават проблеми, които колкото и да са евтини, са си допълнителен разход след покупката. Също обърнете внимание на вентилационната система, често електромоторите на парното дефектират с годините.

Ако вече сте се спряли на този автомобил и имате нужда от финансова помощ, свържете се с нашите специалисти от AutoCredit.

 

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *