Ferrari F12 TdF е радикалната Berlinetta

9 технологии от космоса, които можеш да откриеш в днешните автомобили

Ferrari F12 Berlinetta никога не е страдала от липса на мощност, но в Маранело й дават още едно от същото. И както винаги, Ferrari го правят красиво.

Най-новата кола на марката почита Тур дьо Франс (но не колоездачния), които състезания Ferrari печели без прекъсване между 1956 и 1964 г. Но Ferrari F12 TdF е повече поглед в бъдещето, отколкото в миналото. Мощността е увеличена, теглото намалено, окачването е втвърдено и всичко това се управлява от нови системи.

12-цилиндровият мотор е с увеличена до 769 к.с. мощност. Прекъсвачът удря на 8900 об./мин., но 80% от въртящия момент са достъпни още от 2500 об./мин. Всичко това се управлява от трансмисия с двоен съединител, която вдига предавките с 30% по-бързо и ги сваля за 40 на сто по-малко време в сравнение с тази в стандартната F12 Berlinetta. Предавателните числа пък са с 6% по-къси.

F12 TdF е с по-широка следа, по-големи гуми и със спирачки, взети директно от LaFerrari. Машината разполага с Virtual Short Wheelbase система, както в Модена наричат 4-те завиващи колела.

Всичко това е украсено с аеродинамични елементи, произвеждащи с 87% повече сила на притискане в сравнение с каросерията на класическата Berlinetta. Така, ускорението на колата от 0 – 100 км/час пада до под 3 сек., а от 0 – 200 км/ч до покъртителните 7,9 сек. Максималната скорост на Ferrari F12 TdF е 340 км/ч.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *