Емблематичната писта Нюрбургринг с нов собственик

nurburgring1

След като миналата година „Зеленият ад“ бе обявен за продажба, защото собствениците му не могат да покриват вноските по дълговете си, руснакът Харитонин реши да закупи 2/3 от дела на трасето. Сделката се оценява на 100 милиона евро. 41-годишният руснак е председател на борда на директорите на „Pharmstandart“, основана от него през 2003 г. заедно с Роман Абрамович. В момента фирмата се счита за най-големия износител на медикаменти в Русия. Списание „Forbеs“ го добави в списъка на най-богатите хора на планетата през 2013 г., като позицията му в световен мащаб е 1342-ра.

Влечението по автомобилите на Виктор Харитонин е очевидно. Миналата година той е участвал в Rally Mille Miglia с Mercedes 500K от 1935 г. Твърди се, че притежава завидна колекция от ретро автомобили. Според данните, които имаме, Харитонин вече е платил втората и третата вноска (до декември т.г.).

nurburgring2

След като първоначално говорителят на милиадера отказа да посочи точна сума, новината вече се потвърди в официален прес-рилийз в икономическите среди. „Закупуването на част от NR Holding AG е едно от нещата, които руският бизнесмен е предприел. Това означава, че само му се прехвърля дял. Работата и управлението на Нюрбургринг няма да бъдат засегнати“, допълни говорителят на Виктор Харитонин.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *