Дистанционно отключване на автомобила

IMG_20141219_120739

Дистанционно за отключване + глава/гръден кош = повече обхват

Паркирали сте на голям обществен паркинг, но не сте обърнали внимание как да откриете лесно автомобила си на тръгване. На мен ми се е случвало. В такава ситуация се опитвам да го „намеря“ чрез дистанционното, натискайки бутона за отключване. В повечето случаи, обаче, дистанцията е прекалено голяма, а има и прегради, които смущават сигнала (други паркирали автомобили и т.н.) При такава ситуация има решение – прилепете дистанционното до главата си и натиснете бутона. Ще видите как мигачите на автомобила ви примигват и той вече е отключен. Обяснението? Най-вероятно е сложен физичен текст. Факт е, че функционира.

Спомняте ли си как при докосване на антената на телевизора картината (сигналът) стават по-добри. Да, наистина звучи малко шантаво (даже не малко), но всеки, който го пробва, осъзнава, че „работи“.

По-накратко обяснието звучи така: флуидите в тялото ни извършват усилване на сигнала, когато сте доближили източника на сигнал до тялото си.

Един радио инженер по телефона отговори на въпроса ми „Защо главата ми се превръща в портативен усилвател на сигнала“, казвайки простичко „Когато доближиш дистанционното до главата си, връзката става капацитивна. С всички течности в главата, тя става усилвател. Не е най-мощният, но върши работа“.

И така, усилването на сигнала не е кой знае какво, но печелите още 10-15 метра обхват.

Не вярвате? Опитайте сами.
П.П. И не се безпокойте, че радиовълните от дистанционното управление на алармата ще увредят мозъка ви. Не забрявяйте, че прекарваме по 2-3 часа на ден с прикрепен (буквално) мобилен телефон на сантиметри от мозъка.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *