BMW подготвя още по-луксозна лимузина

6034601681210016585

Новата “деветка” ще се превърне в пряк конкурент на Mercedes-Maybach S-Class

По неофициална информация от BMW усилено обмислят дебюта на нов флагмански модел. Той ще се казва BMW серия 9 и с него баварците искат да се изправят директно срещу новия Mercedes-Maybach S-Class.

Германската компания загатна за подобна разработка още през миналия април, когато бе представен прототипът на снимката – Vision Future Luxury Concept. Тогава баварците споделиха, че това е концепт с “дългосрочна перспектива върху възприятията за съвременен лукс на марката.”

Ръководството на компанията в Мюнхен все още не е решило дали да пусне прототипа в серийно производство, но ако това се случи, моделът със сигурност ще се казва BMW серия 9 и може да излезе на пазара най-рано през 2017 г.

Новата “деветка” ще бъде по-дълга от класическата лимузина Серия 7, и то във версията й с удължено междуосие. Купето ще бъде дълго около 5500 мм, а основният конкурент на колата очевидно ще бъде суперлуксозният Mercedes-Maybach S-Class. Ако BMW серия 9 бъде одобрена, тя най-вероятно ще има лазерни фарове и стопове, използващи технологията OLED, докато интересните средни колонки на концепта ще бъдат заменени от по-конвенционални такива.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *