8 изключително красиви коли, които всички ще приемем като коледен подарък

8 изключително красиви коли

Колите са също като жените. Могат да бъдат приказно красиви и в същото време влудяващи. В тази класация подреждаме 9 хубавици от автомобилния свят, които според нас са ултимативен израз на 4-колесната елегантност. Както знаем, красотата е субективно понятие, така че коментарите са отворени за други предложения.

VW Scirocco

Volkswagen-Scirocco-R

Базирано върху VW Golf, това 4-местно купе предлага по-широка стойка и агресивна физиономия. Можете да го притежавате с двигателя на Golf GTI или в още по-мощната R модификация. Ако спестовността е силната ви страна, Scirocco върви и с дизели, за които вече знаем, че са екипирани с измамнически софтуер.

Chevrolet Corvette Stingray

The 2015 Corvette Z06 will deliver unprecedented levels of aerodynamic downforce, at least 625 horsepower from an all-new supercharged engine, and an all-new, high-performance eight-speed automatic transmission, and the suite of advanced driver technologies introduced on the Corvette Stingray.

The 2015 Corvette Z06 will deliver unprecedented levels of aerodynamic downforce, at least 625 horsepower from an all-new supercharged engine, and an all-new, high-performance eight-speed automatic transmission, and the suite of advanced driver technologies introduced on the Corvette Stingray.

Corvette винаги е бил красавец в очите на феновете на американските спортни автомобили, но това поколение на автомобила без съмнение е едно от най-красивите му издания. Тази кола съчетава ненатрапчиво елементи от над 60 годишната си история в дизайна на модерен спортен автомобил от ХХI век.

Peugeot RCZ

peugeot-rcz

Нередно е класация за красиви автомобили да минава без френско присъствие. Спираме се върху изключителното RCZ купе, което без да е отличен автомобил има безспорно красива опаковка. Неслучайно тази кола печели награди за дизайн от дебюта си през 2009 г. насам, включително „Купе на годината на Top Gear за 2010 г.“ Години по-късно, RCZ изглежда все така добре.

BMW i8

bmw i8

Няма автомобил, който да прилича на него! i8 пристига от бъдещето и го прави красиво. Освен това е с карбонова каросерия и врати тип „пеперуда“, чието отваряне е един малък спектакъл. Благодарение на хибридната си система, тази кола ускорява от 0 – 100 км/час по-бързо, отколкото легендарното М3, а разходът на гориво (може да бъде) около 2 литра бензин на 100 км/пробег.

Lamborghini Aventador

lamborghini-aventador

Няма безлично Lamborghini, но пък флагманския модел на марката е забележителен с това, че прилича повече на стелт изтребител, отколкото на лек автомобил. Агресивните му линии са чиста красота, а специфичните му форми и черен цвят ще го правят подходящ за гаража на Дарт Вейдър.

Ferrari LaFerrari

ferrari-laferrari

Хората смятат автомобилите на Ferrari за красиви, просто защото са Ferrari. Истината е, че компанията има няколко грешни дизайнерски стъпки в историята си, но LaFerrari определено не е сред тях. Създадена не от Pininfarina, а от дизайнери на марката, този суперавтомобил въплъщава в себе си всичко, което такава кола трябва да има. И освен това е дяволски красива.

Aston Martin Vanquish

aston-martin-vanquish

От Aston вероятно са благодарни на Бонд, Джеймс Бонд за това, което направи за разпознаваемостта на автомобилите им. Но истината е, че Vanuqish е естетическа наслада във всеки един милиметър. Това GT купе е съблазнителна и модерна версия на класическите Aston Martin автомобили, които колекционерите оценяват на огромни суми.

Jaguar F-Type

Jaguar-F-Type

Малкото британско купе съчета в себе си чисти линии, ненатрапчива красота и скорост. Ако околните случайно не забележат тази движеща се скулптура, винаги можете да натиснете бутона, който отваря ауспуха и да обозначите себе си с чаткащите бутала на V6 двигателя. Всъщност тази кола е наследник на Е-Type, един от само двата автомобила в експозицията на MoMA – музеят за модерно изкуство в Ню Йорк.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *