7 коли, които ще се зарадваш да видиш на пътя

7 коли с AutoCredit.bg

Случва се, макар и рядко, да се израдваме истински на нечия кола. Понякога дори поздравяваме с клаксон, светване на фарове. Или пък коментираме с човека, с когото пътуваме. Всички се сещаме за тези моменти, а ние подреждаме в нашата класация 7-те коли, които задължително ще ни предизвикат усмивка.

Класическо MINI

7 коли с AutoCredit.bg

7 коли с AutoCredit.bg

Малко, сладко и с размер на касичка, класическото MINI няма нищо общо с модерното, което за някои модели вече надхвърля дължина от 4 метра. Британската автомобилна икона е малък и сладък карт, който някога през 60-те дори е успял да спечели рали Монте карло!

Ferrari Testarossa

7 коли с AutoCredit.bg

7 коли с AutoCredit.bg

Няма начин да не я помниш, защото вероятно си я имал на плакат или на картинка от дъвка „Турбо“ (какви времена бяха). Testarossa е класическо Ferrari, което рядко ще срещнеш в България, дори и по света. Истинските баровци ги подминават, тъй като все още не са достатъчно скъпи, истинските фенове не могат да ги имат, тъй като са прекалено скъпи.

Citroen 2CV

7 коли с AutoCredit.bg

7 коли с AutoCredit.bg

2CV е далеч по-комфортно от класическото MINI, но пък доста по-анемично. Изумително е, че въпреки меката возия и покъртителния наклон в завой, тази кола е практически невъзможно да бъде обърната (освен, ако някой или нещо не й помогне). Всичко това е без значение, защото случайната среща с 2CV винаги носи радост и усмивки. Просто защото ни напомня за Луи дьо Финес и неговите монахини!

Nissan GT-R 32/34

7 коли с AutoCredit.bg

7 коли с AutoCredit.bg

Това е класическо турбо чудовище от края на 80-те и началото на 90-те години. Архиврагът на 911 Turbo, но срещу два пъти по-малко пари. Почти не останаха, тъй като или са потрошени или са тунинговани до уродливост. Но тогава, когато ги има са дълбоко скрити в колекционерски гаражи.

Land Rover Defender

7 коли с AutoCredit.bg

7 коли с AutoCredit.bg

Създаден като фермерски помощник с функционалности на малък трактор, но за разлика от него – относително удобен за придвижване по градски улици, класическият Defender е … легенда. Лара Крофт го караше в Tomb Raider и искахме да бъдем на седалката до нея, но уви. Остана ни единствено радостта, когато видим истински, класически Defender, за който знаем, че с благоволението на Нейно Величество, може да мине навсякъде.

BMW Z3M Coupe

7 коли с AutoCredit.bg

7 коли с AutoCredit.bg

Който разбира, тук се спира. Този възгрозен shooting brake е наричан още с нежното прозвище „клоунската обувка“, но пък Z3M е истинска рядкост и едно много различно BMW. То радва, защото е нестандартно, защото е истинско BMW и защото e най-редкия модерен модел на марката, който не е бил част от лимитирана серия. Т.е., ако го видиш на пътя, това означава, че си близо до 6-ца от тотото.

7 коли с AutoCredit.bg

7 коли с AutoCredit.bg

Винаги е стоплящо, когато видиш някой с кола като твоята. Чувстваш го някак близък, без значение дали караш Golf IV на газ, BMW 3 серия във всичките й форми, анонимна френска малолитражка или надъхана японска джипка. Винаги имаш причини да обичаш твоята кола и няма как да не се радваш, когато видиш, че и други хора изпитват (или са подложени) на същото. Наричат се сродни души.

 

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *