6 интересни факта за новото BMW 7 серия

bmw-7-series

Дебютът на новата 7-ца на BMW вдига високо летвата пред лимузините на Mercedes и Audi, да не говорим за останалите претенденти. Флагманският модел на баварците дебютира на автосалона във Франкфурт и спечели овации с много иновативни решения, за които си струва да се говори.

Нов 6-цилиндров двигател

С код В58 и турбо, този 6-цилиндров редови бензинов мотор е част от В архитектурата за двигатели на BMW. При нея всеки цилиндър е с 0,5 литра работен обем и вече сме я виждали във версии с 3 и 4 цилиндъра. С новата 7-ца дебютира и 6-цилиндровият мотор, който е с мощност от 320 к.с.

Въздушно окачване

Стандартно, новата 7 серия пристига при клиентите си с въздушно окачване и адаптивни амортисьори за още по-комфортно и в същото време стабилно пътно поведение. Като екстра ще може да бъде поръчано електромагнитно редуциране на наклона в завой, което се постига чрез управление на стабилизиращите щанги. Новата 7-ца има стереоскопични камери, които сканират пътя за големи дупки и изпращат информация към ходовата част, за да се настрои за тяхното плавно преминаване. Браво!

По-ниско тегло

BMW са дали най-доброто от себе си, за да намалят теглото на един от най-тежките си автомобили. Крайният резултат е 140 кг. по-малко, постигнати благодарение на подсилена с карбонови нишки пластмаса. Олекотяването е обхванало и въртящите се части, чиято маса в движение се увеличава значително. Всичко това прави новата 7-ца по-ефективна на пътя.

Ключ със сензорен екран

След умните часовници е време да очакваме и това – сензорни екрани върху автомобилните ключове. Този на BMW 7 серия дебютира при i8 и се зарежда безжично. Оставяте го в предназначеното за него отделение и батерията му се заржда сама. Ще трябва да го пазите повече, отколкото смартфона, тъй като струва повече от него.

Управление на аудиото със жестове

Защо да се протягате до централната конзола или да търсите с пръсти бутоните на волана, като можете да направите един жест във въздуха и да увеличите или намалите звука. Вдигнете звънящия смартфон с посочване към екрана или откажете повикването като махнете надясно. Активирайте навигацията с показване на 2 пръста, сякаш сте бореща се за мир кандидатка за мис. Естествено, ще можете да вършите всичко това и по стария класически начин – с бутони и през системата iDrive.

Адаптивен круиз контрол

В повечето случаи това означава поддържане на дистанция с предния автомобил. При новата 7 серия нещата не са толкова прости. Адаптивният круиз контрол в нея може и да държи колата в лентата за движение, т.е. управлява и волана. Тази функция е използваема само при скорости до 210 км/час и те предпазва от престрояване, ако ти не си забелязал идващия в огледалото за обратно виждане автомобил. С две думи – опърничава история.

Тагове:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *