6 достъпни спортни автомобила

Достъпни спортни коли

Забавлението зад волана не винаги е свързано с висока цена

Свикнали сме да асоциираме спортните автомобили с висока цена. Истината обаче е, че от години някои марки произвеждат бюджетни спортни коли, които не разполагат с куп иновативни технологии и не са изработени от материали, използвани в космическата индустрия, но за сметка на това са леки, изглеждат добре и са изключително приятни за каране. Другият вариант да се добереш до спортен автомобил е да си набележиш модел, който има спорна репутация, да го изчакаш да поостарее и да се надяваш, че след това ще можеш да си го позволиш. Комбинирахме двата подхода и подбрахме 6 достъпни автомобила, които можеш да откриеш в България.

Mazda Mx-5

mazda-mx-5_key_2

Достъпни спортни коли

Когато стане въпрос за достъпни спортни автомобили, неизбежно разговорът стига до най-успешния роудстър на планетата – Mazda Mx-5. Този компактен автомобил се слави с издръжливата си механика, перфектното си разпределение на теглото и скромнитe, но пъргави двигатели. Подобно на всеки истински спортен автомобил, Mazda Mx-5 има задно предаване.

Виж обяви за Mazda Mx-5 от 2400 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Toyota MR-2

Toyota-MR_2_AutoCredit.bg

Достъпни спортни коли

Сходна концепция с тази на Mx-5, но тук двигателят е разположен точно зад кокпита. Ако бъдем по-смели, бихме казали, че Toyota MR-2 е умалена версия на някой суперавтомобил. Икономична и красива, но доста по-непрактична от Mx-5. Под предния капак има нещо като кутия, която играе ролята на багажник.

Виж обяви за Toyota MR-2 от 3000 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Audi TT

Достъпни спортни коли

Достъпни спортни коли

Първото поколение на Audi TT е може би най-скромният от автомобилите в класацията ни. Тази кола никога не е била известна със специални умения, но въпреки това продължава да трупа фенове. ТТ изглежда като концепт от 90-те, купето е елегантно и с плавни линии, а интериорът се предлага с ексцентрична синя тапицерия. От друга страна 1.8-литровият турбо двигател е използван в много модели на VW Group, което означава лесно откриваеми и достъпни като цена части.

Виж обяви за Audi TT от 4500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

BMW Z3

BMW-Z3-Roadster-002

Достъпни спортни коли

Джеймс Бонд караше една такава преди време, а всички знаем, че колите на 007 рано или късно се превръщат в легенда. Предлага се с разнообразни двигатели – от 1.8 до 3.2 литра. У нас най-достъпни са версиите с базовите двигатели, като цените на тези с 2.8-литров агрегат надхвърлят 10 000 лв. За предпочитане е да се избягва 4-степенния автоматик, който е доста муден. С двигателите също трябва да се внимава, тъй като никой не си купува BMW с такъв външен вид, за да го кара бавно и внимателно.

Виж обяви за BMW Z3 от 4599 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Porsche Boxster

Достъпни спортни коли

Достъпни спортни коли

Най-евтиното Porsche от последните години на компанията, което мнозина подценяват. Заради достъпния му характер, средно разположения двигател и заемките от 911 обаче, Boxster има и доста фенове. Първият Boxster не е най-красивият автомобил, но носи в себе си опита на компания, която има репутацията на най-успешния производител на спортни коли. В България лесно може да бъде намерен приличен екземпляр с 204 к.с. за около 15 000 лв.

Виж обяви за Porsche Boxster от 15000 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

BMW 8-Series

Достъпни спортни коли

Достъпни спортни коли

“Германското Ferrari” все още може да бъде видяно по улиците, макар и рядко. Впечатляващо изглеждащ автомобил, който се предлага с огромен V12 двигател във версията 850i. Всичко в тази кола се върти около магистралата. Тя е голяма и тежка, а интериорът е луксозен и иновативен за времето си. Произвежда се от 1989 г. до 1999 г. От завода излизат 31 062 коли, което означава, че все още може да бъде намерена прилична машина на прилична цена.

Виж обяви за BMW 8-Series от 15500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *