5 забележителни купета с предно на цена до (малко над) 10 хил. лв.

5 купета с предно на цена 10 хил. лв.  с AutoCredit.bg

Те са относително нови и в тях има достатъчно ентусиазъм, за да са бързи на всеки светофар. Освен това са удобни за дълъг път, но само ако не сте повече от двама души. Това са нашите 5 забележителни купета с предно предаване и то с цена до (малко над) 10 хил. лв.

Alfa Romeo Brera

5 купета с предно на цена 10 хил. лв.  с AutoCredit.bg

5 купета с предно на цена 10 хил. лв. с AutoCredit.bg

В момента, цените на тази кола са малко над нашия бюджет, но ние сме убедени, че не след дълго ще може да се намери добър екземпляр от купе версията на Alfa 159 за около 10 хил. лв. Brera взима от 4-вратия си първообраз перфектното пътно поведение и изключително тежката предница, на която държи склонноста си към недозавиване при хлъзгави настилки. Selespeed трансмисията не е пословично надеждна, същото може да се каже и за 4х4 задвижването на Q4 версията. Сред скъпите, но и добри двигатели е 3,2-литровия V6 и с него красивата Brera след години ще бъде ценен колекционерски автомобил. Модерният 1.75 TBi също е препоръчителна опция, както и 4 и 5-цилиндровите дизели.

Виж обяви за Alfa Romeo Brera от 10999 лв. при нашите партньори Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Peugeot 407 Coupe

5 купета с предно на цена 10 хил. лв.  с AutoCredit.bg

5 купета с предно на цена 10 хил. лв. с AutoCredit.bg

Това френско купе се отличава с доста агресивен, но и в същото време нелеп дизайн – основно заради огромните подвес и надвес. Всъщност, 407 Coupe е по-дълъг от седана, върху който е базиран. Това обаче му дава възможност да предложи комфортно пространство за пътуването на 4-ма души. Най-атрактивни са дизеловите 2,7 и 3-литрови HDi двигатели, на които разчитат и някои модели на Jaguar. За съжаление те идват в комплект с автоматична скоростна кутия, която не е известна нито с надеждност, нито с ефективна работа. 407 Coupe не е динамичен автомобил, но пък е обезшумен перфектно и е пълен с доста екстри. Всичко това, както и ниската му цена го прави добър за магистрални разходки.

Виж обяви за Peugeot 407 Coupe от 5200 лв. при нашите партньори Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Honda Integra Type R

5 купета с предно на цена 10 хил. лв.  с AutoCredit.bg

5 купета с предно на цена 10 хил. лв. с AutoCredit.bg

Integra Type R кола е митологична за JDM феновете и това не е случайно. За разлика от предните ни две предложения, това купе е истинска бегачка. Type R е силно олекотен вариант с по-добри спирачки, по-твърдо окачване и по-мощен двигател. В стоковия си вариант, 1,8-литровия VTEC произвежда 190 к.с. Integra Type R е известна и като една от най-добре завиващите коли с предно предаване, като това от една страна се дължи на ниското тегло, а от друга – на диференциала с ограничено приплъзване.  Сервото на волана отчита не само на скоростта на колата, но и на оборотите на двигателя и резултатът е изумителен. Също като факта, че в момента има една на вторичния пазар в България и то в нашия бюджет.

Виж обяви за Honda Integra от 10900 лв. при нашите партньори Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Hyundai Coupe GK

5 купета с предно на цена 10 хил. лв.  с AutoCredit.bg

5 купета с предно на цена 10 хил. лв. с AutoCredit.bg

Представата за спортен Hyundai е съпоставима с тази за биатлонистка от Зимбабве. Не, че е невъзможно, но не вдъхва надежди. Истината е, че това далеч не е лош автомобил. Проектиран е така, че да бъде лесен за модифициране, но Hyundai Coupe така и не успява да се превърне в любимец на тунинг средите. Малкият 1,6-литров двигател предлага само 105 к.с., крайно недостатъчни за модерно купе. Но дори и 2,7-литровият V6 мотор не е изключителен със своите 174 к.с. Добрите новини за Hyundai Coupe включват добра сглобка, относително висока надеждност, достъпни резервни части и семпла конструкция. В нашия бюджет може да се вмести GK модел на по-малко от 10 години.

Виж обяви за Hyundai Coupe GK от 3900 лв. при нашите партньори Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Mitsubishi Eclipse Mark IV

5 купета с предно на цена 10 хил. лв.  с AutoCredit.bg

5 купета с предно на цена 10 хил. лв. с AutoCredit.bg

Заедно с Lancer EVO, тази кола беше доказателството, че Mitsubishi могат да правят атрактивни коли. И двете машини вече не се произвеждат от марката с трите диаманта, но Eclipse оставя следа в автомобилната култура, включително с многото си участия в „Бързи и яростни“.  Най-интересно е 4-то поколение, което споделя технолгична платформа с Galant. То влиза в производство през 2005 г., като дори и базовите модели са с 6 въздушни възглавници и 140-ватово стерео. Този модел на Eclipse не се предлага в Европа и на вторичния пазар у нас се предлагат предимно екземпляри от САЩ. Двигателите са 2,4 литров 4-цилиндров бензин със 162 к.с. и 3,8 литров V6 с 263 коня.

Виж обяви за Mitsubishi Eclipse IV от 10500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Един коментар

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *