5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

Те са грозни, непретенциозни и адски проходими

Ловджиите са едни от малкото хора, които използват джиповете по предназначение. Именно заради това техните предпочитания са своеобразен барометър за това дали дадена машина е добра на пресечен терен, или не. Ключовите качества на тези модели са ниска цена, висока издръжливост, безкомпромисна проходимост и практичност. За красота, дизайн и комфорт и дума не може да става, а разходът не е особено важен, имайки предвид, че преходите не са чак толкова дълги, а скоростта е ниска. Представяме ви 5 джипа, които през годините са се доказали като верен спътник на всеки ловджия.

Лада Нива

5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

Абсолютно безкомпромисна, добрата стара Лада Нива e абсолютния фаворит на всеки ловджия. Тя е брутално евтина и се справя с почти всичко, което се изправи на пътя й. Частите за поддръжката на джипката пък са изключително достъпни, дори закупени от официалните представителства.Проблемът е, че повечето екземпляри от модела са сериозно изгнили. Това е и причината цените да започват от малко над 1000 лв., но за джипове с изгнило шаси и под, които стават само за части. По-запазена Нива може да се намери за около 2500 лв., което пак звучи като доста добра сделка.

Виж обяви за Лада Нива от 1500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

УАЗ 469

5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

Друг хитов офроудър от Русия. УАЗ 469 е символ за високопроходима машина, която презира асфалта и боготвори калта, чакъла, наклоните и високата трева. Пред УАЗ 469 Лада Нива изглежда като Maybach. Eдва ли има нещо по-спартанско и издръжливо, което може да си купите на пазара. Предлага се и в кабрио версия с гюрук, което го прави удобен за пренасяне на големи товари (например глигани), а почистването на интериора се извършва лесно – с маркуч.

Виж обяви за УАЗ 469 от 2900 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Mercedes G-Wagen

5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

Неведнъж сме говорили за Mercedes G-Wagen – джипът, който дебютира през 1979 г. и оттогава претърпя само козметични промени по купето си. Ако това не е атестат за добра инженерна концепция, нямаме идея какво друго би могло да бъде. Като всяка кола от 80-те и тази страда от проблеми с корозията, но за разлика от Нива-та, тук нещата не са толкова страшни. Предлага се както като купе с твърд покрив, така и като кабрио, а шасито е в две версии – къса и дълга база. Ако го нямаше вярното ловджийско куче, този ламаринен паралелепипед с гордост би носил титлата “Най-добър приятел на ловджията”.

Виж обяви за Mercedes G-Wagen от 6000 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Mitsubishi Pajero

5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

За разлика от първите ни три предложения, Mitsubishi Pajero е мултифункционална машина, с която хем можете да ловувате и да се разхождате в труднодостъпни местности, хем да го използвате всеки ден за ходене на работа, например. Хубавото на Pajero е, че изборът на пазара е огромен, което автоматично води след себе си и лесно достъпни резервни части. По-евтините варианти струват около 2000 – 3000 лв., но са с десен волан, което едва ли би било проблем, ако колата се кара единствено офроуд. Пък и с Pajero ще можете да разказвате на приятелите си за успехите на модела в Рали Дакар, което не е малко.

Виж обяви за Mitsubishi Pajero от 2300 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Nissan Patrol

5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

5 перфектни ловджийски джипа под 7000 лв

Patrol е друг доказан джип от Страната на изгряващото слънце. Той често бива забравян и остава в сянката на популярни модели като Toyota Land Cruiser и Mitsubishi Pajero, но истината е, че Patrol е модел с дългогодишна история. Този офроудър се появява за пръв път през далечната 1951 г., а външният вид на първото поколение много напомня на американския Willys Jeep. Половин век по-късно Nissan произвежда четвъртото поколение на модела, което в момента може да бъде намерено у нас за около 4000 лева. Показателен е фактът, че повечето предлагани автомобили вече са били модифицирани за ловджийство, което значи, че може да се възползвате наготово.

Виж обяви за Nissan Patrol от 3100 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

AutoCrеdit – така вече се кара!

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *