5 непопулярни Opel-а с цена под 6000 лв

Opel до 6000 лв с AutoCredit.bg

Кои са забравените, но изгодни модели от близкото минало на най-старата германска автомобилна компания?

Opel винаги е била една от компаниите, радващи се на сериозна популярност в България. Факт е обаче, че репутацията й се дължи на няколко хитови модела, които засенчиха доста други. Именно за тях ще стане въпрос в настоящата класация. Някои от тези коли са експеримент от страна на инженерните екипи, други пък са създадени за конкретни пазари и на това дължат студеното си посрещане в международен план. Сигурно е само, че тези автомобили имат своето място в историята, както и на пазара на коли втора ръка. Цената им не надхвърля 6000 лв, така че определено си струва да им обърнем внимание.

Opel Agila

Opel до 6000 лв с AutoCredit.bg

Opel до 6000 лв с AutoCredit.bg

Името на Agila идва от латинската дума за „пъргав”. Първото поколение на модела излиза през 2000 г. като ребрандирана версия на Suzuki Wagon R+. Интересното в случая е, че Opel инвестира в подчертано градски модел с компактен двигател години преди светът буквално да изпадне в истерия по т.нар. „downsizing”. Въпреки скромните си размери Agila има четири врати, а кубичното й купе говори за доста просторен интериор. Въпреки това Agila не донесе успехите, които Opel очакваше от нея. Непопулярността на модела има и своята добра страна. Запазен автомобил от 2001 г. с климатик може да бъде намерен за малко над 2000 лв.

Виж обяви за Opel Agila от 1500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Opel Signum

Opel до 6000 лв с AutoCredit.bg

Opel до 6000 лв с AutoCredit.bg

Signum представлява по-луксозна версия на Opel Vectra C Caravan (комби). С представянето на този модел през 2003 г. германците искаха да покажат на света, че не са забравили как се правят луксозни коли. Приликите с Vectra са очевидни, а разликите са концентрирани основно в задната част. Signum има две индивидуални седалки отзад, които позволяват регулиране на няколко нива. Освен това моделът е оборудван само с най-мощните двигатели на Opel, като гамата от задвижвания включва дори 3.2-литров V6. На българския пазар изборът е солиден и за около 5000 лв. може да бъде закупена кола с навигация, автоматична скоростна кутия и мощен дизелов двигател.

Виж обяви за Opel Signum от 3900 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Opel Monterey

Opel до 6000 лв с AutoCredit.bg

Opel до 6000 лв с AutoCredit.bg

Monterey е част от сътрудничеството между Opel и Isuzu през 90-те. Дори на пръв поглед изглежда, че този джип е създаден, за да отговори на американските вкусове. Ако има понятие „интернационален автомобил”, то със сигурност Opel Monterey е точно такъв. Моделът започва живота си като Isuzu Trooper, след което японците продават линценза и джипът се сдобива с емблемите на Chevrolet, Subaru, Holden, Opel, SsangYong и т.н. Известен е с проходимостта и издръжливостта си, както и с просторния си интериор, който съмнително наподобява гарсониера.

Виж обяви за Opel Monterey от 3890 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Opel Sintra

Opel до 6000 лв с AutoCredit.bg

Opel до 6000 лв с AutoCredit.bg

Друг модел на Opel, за който почти никой вече не се сеща. Подобно на Monterey, Sintra също не е „европейка”. Моделът е създаден за европейския пазар, но е сглобяван в САЩ, където върху същата платформа са били произвеждани много други семейни ванове. Sintra е по-голямата версия на Zafira, но не може дори да се доближи до нейните пазарни успехи. Sintra се предлага с 2.2- и 3.0-литрови двигатели, което с прости думи означава само едно: висок разход на гориво, но комфорт на магистрала.

Виж обяви за Opel Sintra от 1700 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Opel Campо

Opel до 6000 лв с AutoCredit.bg

Opel до 6000 лв с AutoCredit.bg

По-незапознатите с историята на Opel биха се заклели, че компанията от Рюселсхайм никога не е произвеждала пикап. Но ето го Opel Campo. Неугледен и ръбат деветдесетарски пикап с истинско 4х4 задвижване и непретенциозен интериор. За съжаление, шасито на Campo има проблем с корозията, на която трябва да се обърне сериозно внимание при евентуално желание за покупка. Истински работен кон от началото на 90-те в момента струва по-малко от 5000 лв.

Виж обяви за Opel Campo от 4500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *