5 луксозни коли за големи момчета до 10 000 лв.

5 луксозни коли за едри момчета до 10 000 лв.

Модерното автомобилостроене е средностатистическо. Колите вече се правят така, че да се харесат на максимален брой хора, а средностатистическият човек не е нито твърде висок, нито твърде едър, нито твърде тежък. Точно това е и причината, с някои изключения разбира се, вече да няма истинско MINI, истински Fiat 500, истински Hummer и Alfa Romeo Spider. Ако никога не сте се качвали в оригиналната Alfa Spider, пробвайте. Ако сте висок над 190 см, главата ви ще застърчи над челното стъкло, а останалите ще ви оприличат на жираф. Точно заради това се връщаме няколко години назад в миналото, за да ви предложим 5 луксозни автомобила за големи момчета с цена до 10 000 лв. Сред тях има и един джип.

Volkswagen Phaeton

5 луксозни коли за едри момчета до 10 000 лв.

5 луксозни коли за едри момчета до 10 000 лв.

Започваме с най-неочаквания автомобил в класацията – Volkswagen Phaeton. Неочакван е, защото първото, което се сещаш, когато говорим за големи автомобили – са трите основни марки Audi, BMW и Mercedes (включили сме ги и тях, спокойно). От друга страна, в голямата си част Phaeton споделя технологии от братската A8-ца, така че няма нищо неочаквано. Моделът успява да покрие ценовите ни критерии на косъм, тъй като в България цените му започват от малко под 10 000 лв. Хубавото е, че за парите си получавате по-различна от очевидното кола, произведена през 2003-2004 г., която е наблъскана с екстри. Старата класика от Audi – двигателят 4.2 V8 – е налична и тук. По-скъпите версии се предлагат с 5.0-литров дизел.

Виж обяви за Volkswagen Phaeton от 9500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Mercedes S-Class

5 луксозни коли за едри момчета до 10 000 лв.

5 луксозни коли за едри момчета до 10 000 лв.

Оказва се, че Mercedes S-Class e един от най-редовните участници в нашите класации. Този път ще поговорим за W220 поколението на модела, което се произвежда от 1998-а до 2005-а. За около 6000 лв. може да се намери запазен модел S320 CDI, но от първите произведени. Още по-евтини са колите с десен волан, които не липсват на нашия пазар. Каквото и да изберете, в добрата стара S-ка място и лукс няма да ви липсват. И тук, както и при другите четири коли, трябва да се обърне сериозно внимание на всички бутони, функции и системи, преди колата да бъде закупена. Не за друго, а защото има толкова много какво да се обърка. 3.2-литровият 6-цилиндров дизел е чудесен избор, тъй като предлага 221 к.с. и 315 Нм, а разходът му е повече от разумен за кола с тези размери. Още по-хубавото е, че повечето хора, оглеждащи се за S-класа, търсят по-мощен двигател, което значи, че S320 е с най-добрата цена. За най-големите момчета у нас се предлага дори дълга база на S500, която струва малко под 10 000 лв.

Виж обяви за Mercedes S-Class от 5500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Audi A8

5 луксозни коли за едри момчета до 10 000 лв.

5 луксозни коли за едри момчета до 10 000 лв.

Ако търсите луксозна и голяма кола след 2000 г., която освен всичко друго, има и четири задвижващи колела, изборът е ясен. Audi A8 и логото “quattro” вървят ръка за ръка. Ако предпочитате бензин, заложете на 4.2 V8, ако пък искате дизел и не ви се занимава с газови уредби и излишно пестене на гориво, прескочете 2.5 TDI (който е доста слаб за това купе) и се насочете към 3.3 TDI. Става въпрос за последните произведени коли от първото поколение на A8-цата, която “живее” от 1994-а до 2002-а. При втората генерация на колата, която е и по-скъпа, вече можете да избирате от класическия 3.0-литров TDI двигател и 2.8 V6 бензин. Ако ще е автоматик, избягвайте Multitronic кутиите, които са известни със своите скъпоструващи дефекти.

Виж обяви за Audi A8 от 5500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

BMW 7-Series

5 луксозни коли за едри момчета до 10 000 лв.

5 луксозни коли за едри момчета до 10 000 лв.

Време е и за третата абсолютна класика. Същите принципи важат и тук. Можете да откриете изкушаващо евтина 725-ца в страхотно състояние, но истината е, че не бива да се поддавате, тъй като дизеловият двигател е доста слаб за това купе. Да, няма да имате никакъв проблем да поддържате скорост на магистрала, но при повече завои и трафик, удоволствието от шофирането (с което BMW така се гордеят) ще бъде забравено. Колите от първите години след 2000 година струват около 7000 лв. и са достатъчно добри, за да ви накарат да се чувствате като Джейсън Стейтъм в “Транспортер”. Така или иначе, можете да заложите на следваща генерация (2001-2008), която има коренно различна визия.

Виж обяви за BMW 7-Series от 4000 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Land Rover Range Rover

5 луксозни коли за едри момчета до 10 000 лв.

5 луксозни коли за едри момчета до 10 000 лв.

Знаем, че говорим за коли, а не за джипове, но когато стане въпрос за едри момчета, няма как да пропуснем Range Rover. Ръбат, обемист и огромен по всички показатели, този танкер на четири колела никога няма да ти се разсърди, ако си прекалено висок, прекалено широк или прекалено тежък. Предлага се и с въздушно окачване, така че ще ти е комфортно. Купувайте с едно наум, тъй като при тази кола забравяме за всички позитиви за германското автомобилостроене и се прехвърляме от другата страна на Ламанша, където през тези години всичко се прави “колкото да свърши работа”. Все пак Range Rover носи със себе си невероятен чар и мнозина нямат нищо против да обръщат малко повече внимание на колата си, но да не позволят тя да се развали. Генерацията P38A (1994-2002) се предлага с 2.5-литров турбодизелов двигател от BMW, както и с два бензинови V8 агрегата на Rover. Според нас на тази гарсионера й отива повече звукът и мощността на 8 цилиндъра.

Виж обяви за Land Rover Range Rover от 3800 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

 AutoCrеdit – така вече се кара!

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *