5 големи джипа на не по-вече от 10 години с цена между 6 и 15 хил. лв.

Джип до 15000 лв с AutoCredit.bg

Всички си падат по големите коли, но не всички можем да си ги позволим като нови. Истината е, че обезценяването интензивно работи срещу скъпите машини и когато те стигнат до вторичния пазар след 10-на години, една такава кола струва между 15 и 20% от цената й като нова. А това означава, че можете да имате предходното поколение на наистина скъпа кола и то за много приятна сума.

Dodge Nitro

Джип до 15000 лв с AutoCredit.bg

Джип до 15000 лв с AutoCredit.bg

Той е голям, изглежда брутално и можеш да го намериш с 2,8 литров турбодизел на VM Motori. Отвътре е пластмасов като кофичка кисело мляко, а прозорците му са не по-големи от остъклението на бункер. Аеродинамиката отсъства, разходът на гориво е огромен, но пък е различен, надежден и е относително нов – производството му стартира през 2006 г. и все още се продава в този му вид. Най-евтиното Nitro, което българският пазар предлага е за смешните 9500 лв., но този екземпляр се нуждае от сервиз.

Виж обяви за Dodge Nitro от 14400 лв. при нашите партньори Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Volvo XC90

Джип до 15000 лв с AutoCredit.bg

Джип до 15000 лв с AutoCredit.bg

За разлика от Nitro, шведското SUV не прилича на нещо, което ще те изяде на закуска. Volvo XC90 е голяма машина с ненатрапващо се присъствие, която е перфектна както за семейни, така и за представителни нужди. Тази кола има и още един голям плюс – сигурността при нея е на по-високо ниво от тази при конкурентите. Истината е, че Volvo XC90 не е истински всъдеход, а по-скоро голям и просторен семеен автомобил. Най-разумната покупка е 5-цилиндровият турбодизел, но и 6-цилиндровият атмосферен бензин не е за изхвърляне. Истинската интрига обаче е при V8 бензиновият двигател, проектиран от Yamaha.

Виж обяви за Volvo XC90 от 11000 лв. при нашите партньори Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Nissan Pathfinder

Джип до 15000 лв с AutoCredit.bg

Джип до 15000 лв с AutoCredit.bg

Дали заради производството си в Испания, европейските издания на Nissan Pathfinder R51 са със спорна репутация. Текстилният салон изглежда някак найлонов, така че за предпочитане са екземплярите с кожа. Дизеловият двигател е само един и е производство на Nissan. Мощността му е 171 к.с., а за надеждността му се носят противоречиви информации, същото се отнася и за скоростните кутии. Разходът на гориво е висок, но пък окачването е изцяло независимо, което го превръща в способен автомобил извън пътя. Големият багажник, както и третия ред седалки са сред големите плюсове на Pathfinder.

Виж обяви за Nissan Pathfinder от 11500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Kia Sorento

Джип до 15000 лв с AutoCredit.bg

Джип до 15000 лв с AutoCredit.bg

Списъците с чакащи клиенти, превърнаха тази кола в един от силните модели на марката. Sorento е просторна и тежка кола, която е добре подготвена за тежки терени и не се страхува от големи ремаркета – максималната им допустима маса е 2,8 т. Най-добри са произведените след 2006 г. екземпляри, които вече са със серийна ESP система, а 2,5 литровият дизелов двигател е с увеличена мощност – от 140 на 170 к.с. Механичната скоростна кутия е едва с 5 предавки, а автоматикът е само с 4. Поддръжката на тази кола в никакъв случай не е евтина, а проблемите с хидравликата на волана не са рядкост.

Виж обяви за Kia Sorento от 6000 лв. при нашите партньори Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Hyundai Santa Fe

Джип до 15000 лв с AutoCredit.bg

Джип до 15000 лв с AutoCredit.bg

Второто поколение на Santa Fe се произвежда от 2006 г. и се справя с много от проблемите на предшественика си. Двигателите са се доказали като безпроблемни, но разходът на гориво е огромен. Новият бензинов и ревизираният дизелов мотор след фейслифта през 2009 г. донасят по-разумни експлоатационни разходи. Макар и да не се хвали с луксозен интериор, изработката на Santa Fe е солидна, а някои версии са екипирани с трети ред седалки. Окачването е по-скоро комфортно, но често пъти проблемно заради склонността на лагерите да си заминават дори и при по-малък пробег.

Виж обяви за Hyundai Santa Fe от 6000 лв. при нашите партньори Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Един коментар

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *