5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

Някои коли нямат нужда от почти нищо, за да те возят безпроблемно години наред

Винаги е много спорно, когато даден автомобил бива заклеймен като изключително здрав. Здравината при колите до голяма степен зависи от начина на използване, културата на собственика, състоянието на пътищата и качествата на горивото в съответната страна. Още повече, че един и същи модел, но с различно ниво на оборудване и различен двигател, може да остави коренно различни впечатления за качество и сигурност. Точно заради това ви представяме нашето виждане за 5-те доказани нечупливи коли под 7000 лв, без да се ангажираме със строга научност при подбора им. Общото между тях е, че са леко скучни, леко мудни, имат консервативен бензинов двигател с атмосферно пълнене и само най-необходимите екстри. Има екстри, има проблем – няма екстри, няма проблем.

Honda Jazz

5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

Практично, достъпно и свежо, първото поколение на Honda Jazz (2001 – 2008) е известно и със своята издръжливост. Хубавото при него е, че няма как да сбъркате, тъй като колата се предлага само с бензинови атмосферни двигатели. Можете да избирате между 1.2-, 1.3- и 1.4-литрови версии, които са еднакво издръжливи. В Европа 1.3-литровият двигател претърпява модернизация и е прекръстен на 1.4 от маркетингови съображения. Именно това е двигателят, който трябва изберете. 83-те конски сили няма да ви накарат да заобичате тази кола, но разходът ще го направи.

Виж обяви за Honda Jazz от 2900 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Toyota Corolla

5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

Самият факт, че от тази кола са произведени милиони екземпляри в 11 поколения, трябва да ни говори много. Осмото и девето поколение на модела не са изключение от правилото. Почти няма шанс нещо да се счупи в тази кола – окачването е солидно, атмосферните бензинови VVT-i двигатели работят безупречно години наред, а металът не корозира. Има и няколко недостатъка – тези коли са еднакво скучни както за гледане, така и за каране.

Виж обяви за Toyta Corolla от 2650 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Mercedes W124

5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

Загледайте се колко такива коли продължават да се движат по българските пътища. Ако това не е атестат за качество, нямаме идея какво е. Тази кола е на 30-ина години, но отказва да се предаде на времето. При правилна поддръжка W124 съвсем спокойно може да ни надживее. Механиката на практика е вечна, но при автомобил на тази възраст може да се очаква всичко. Имайте предвид обаче, че ако поддържате 124-ката си с качествени части, тя ще ви се отблагодари. Тук можем да забравим за атмосферните бензинови двигатели и да заложим на бавен атмосферен дизел. Защо не? Подбирането на запазен екземпляр може да бъде малко трудоемко, но трудът на този етап ще ви се отплати впоследствие.

Виж обяви за Mercedes W124 от 1100 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Skoda Octavia

5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

Добрата стара Skoda Octavia се предлага с доста приемливи двигатели, с които обаче ще рискувате непланирано посещение на сервиза. Eдин от най-маломощните от тях – скормният 1.6-литров атмосферен бензин – е чудесен избор за непретенциозно преместване в пространството. Той разполага със 105 к.с. и почти нищо, което да се развали. Впоследствие чехите добавиха към уравнението система за директно впръскване на горивото, която увеличи мощността до 115 к.с. Останалото е ясно – солидна Volkswagen механика и достъпни части, ако нещо изобщо се развали.

Виж обяви за Skoda Octavia от 2000 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Suzuki Swift

5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

5 доказани нечупливи коли под 7 000 лв

Един от младите участници в класацията ни е свеж, забавен и доста здрав. Стига да знаете какво да търсите. Личният ни фаворит е модел от второто поколение, произвеждано между 2004-а и 2010-а, оборудвано с 1.3-литров бензинов двигател с 92 к.с. За да сте сигурни в успеха, изберете кола, която е произведена в Япония. Както сме писали и преди, те се познават по монтираната в задната част на покрива антена и първата буква “J” в номера на шасито. Наши читатели споделят, че със Swift са изминавали десетки хиляди километри в продължение на 8 години, като посещенията в сервиза са били само за смяна на консумативите. Похвално.

Виж обяви за Suzuki Swift от 4800 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

AutoCrеdit – така вече се кара!

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *