5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

 Французите знаят как се правят забавни автомобили, макар често да не им личи

Колите имат невероятната способност да изграждат “секти” около себе си. Изключително трудно е например, да убедиш почитател на германските коли да се загледа в нещо японско, френско или италианско. А още не сме започнали да говорим за отделните марки. У нас има много почитатели на френските коли. Какво се случва обаче, ако те имат нужда от пъргав автомобил с мощност над 150 к.с.? Изборът е силно ограничен. Точно заради това решихме да дадем 5 възможности за избор. Това са няколкобързи коли за феновете на френското автомобилостроене, които могат да бъдат открити на цена под 15 000 лв.

Renault Megane II RS

5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

Тази кола е дълбоко уважавана дори от хората, които приемат френското автомобилостроене с насмешка. Това е чистокръвен хотхеч, чийто 2.0-литров турбо двигател се сглобявал в завода на Renault в Диеп. Защо ни интересува това? Именно там французите правят повечето от състезателните си автомобили, както и някои от специалните си разработки (Clio V6 също е сглобявано там). Мощността от 225 к.с. позволява ускорение до 100 км/ч за 6.1 секунди, а максималната скорост достига 240 км/ч. Максималният въртящ момент пък е наличен от 2000 об/мин до червената зона на оборотомера. Всичко това е комбинирано с добре проектирано окачване, осигуряващо доста удоволствие зад волана. В момента кола, произведена през 2007 г., може да се открие за 12 500 лв.

Виж обяви за Renault Megane II RS от 12500 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Peugeot 207 GTI

5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

Трите букви GTI са нещо като религия за всеки почитател на Volkswagen Golf. Същото обаче важи и за феновете на Peugeot – компания, която има някои истински впечатляващи автомобили в историята си, обозначени с тези букви. В случая на 207 едва ли можем да говорим за легенди, най-малкото защото автомобилът е твърде нов. Все пак си струва да обърнем внимание на тези коли, оборудвани с 1.6-литров турбо двигател със 150 к.с. във версията GT и със 175 к.с. в GTI. Харесваме го заради широко зяпналата му “уста” и дълбоките седалки, тапицирани с алкантара, в интериора.

Виж обяви за Peugeot 207 GTI от 6990 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Renault Clio III RS

5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

Тук нещата истински загрубяват. Повечето отказаното за Megane RSе валидно и за Clio, но има и няколко разлики. Тази кола е по-евтина, по-лека и с по-лесен за поддържане атмосферен двигател, но въпреки това има 200 к.с. Той има 2.0-литров работен обем и е комбиниран с 6-скоростна механична трансмисия. От 0 до 100 км/ч Clio RS ускорява за 6.9 секунди, а максималната скорост е 215 км/ч. Двигателят не се бои от излишни обороти, така че тази кола трябва да се натиска здраво, за да върви. Максималната мощност се достига едва при 7250 об/мин, което означава, че имаш всички основания да се чувстваш като пилот от Европейския рали шампионат. Само трябва да знаеш какво да правиш. Старото поколение на Clio RS също е достъпно на нашия пазар и също покрива критериите на класацията ни – неговата мощност е 182 к.с.

Виж обяви за Renault Clio III RS от 11200 лв. при нашите партньори Mobile.bg и купи на изплащане с AutoCredit.

Peugeot 406 Coupe

5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

Peugeot 406 Coupe е безкрайно интересен автомобил. То има елегантен и изчистен дизайн, дело на италианското студио Pininfarina, носи чара на френските коли, а под капака му може да бъде открит мощен 3.0-литров V6 двигател със 192 к.с. Проблемът е, че подобни екземпляри са рядко срещани у нас. Доста по-лесно на пазара могат да бъдат открити по-слаби версии с луксозен кожен салон и всичко необходимо, за да пътувате на дълги разстояния със стил. Още по-хубавото е, че цените са обидно ниски.

Виж обяви за Peugeot 406 Coupe от 3000 лв. при нашите партньори Mobile.bg изкупи на изплащане с AutoCredit.

Citroen C2 VTS

5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

5 бързи френски коли с цена под 15 000 лв.

Мъчно ни е да го констатираме, но истината е, че Citroen вграждат мощните си двигатели в своите големи коли и ванове. Пъргавите и компактни коли на френската компания на практика ги няма. Затова залагаме на добрия стар C2 VTS, който е значително по-слаб от 150 к.с., но за сметка на това е много лек. Колата има само 125 к.с., но усещането в нея е сравнимо с това на горните “претенденти”. Ускорението от 0 до 100 км/ч е 8 секунди. Това са показателите на бензиновия 1.6-литров 16-клапанов двигател, но не е изключено да попаднете и на 1.6 HDi дизелов двигател със 110 к.с., който също се монтира във VTS.

Виж обяви за Citroen C2 VTS от 5199 лв. при нашите партньори Mobile.bg икупи на изплащане с AutoCredit.

AutoCrеdit – така вече се кара!

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *