$2,5 млн. и вече е разпродадена

ferrari1

Ferrari посвети лимитирания модел F60 America на щатските си клиенти

Ferrari представи лимитирана открита версия на фамозното F12 Berlinetta, с което иска да благодари на феновете си от Северна Америка за тяхната 60-годишна лоялност. Моделът се казва F60 America и добавя красива ретро нотка към външния вид на F12. Ще бъдат произведени само 10 такива коли. Защо точно 10? Това е точният брой на произведените коли от Ferrari 275 GTS4 NART Spider, които Луиджи Чинети внася в Америка в края на 60-те. Цената на всяка една от тях е $2,5 млн. и те вече са разпродадени на щатски колекционери на марката.

ferrari2

От дизайнерска гледна точка F60 America изглежда като дело на Ferrari Special Project – отделът на италианците, който се занимава с поръчковите разработки за специални клиенти. F60 America представлява кабриолет, който в случай на дъжд, може да бъде покрит с лек покрив от плат. Има обаче две лоши новини: първата е, че монтирането на покрива се извършва ръчно, а втората – в закрита конфигурация колата може да се движи безопасно най-много със 120 км/ч. В противен случай покривът ще полети.

ferrari3

От Ferrari казват, че тази кола задоволява двете най-големи страсти на американците – V12 двигател и удоволствието от шофирането на кабриолет. Като оставим настрана непрактичността, интериорът е повече от впечатляващ. Той е учудващо асиметричен, като седалките дори са тапицирани с кожа в различен цвят. Шофьорското място е като кокпита на състезателен автомобил, което не е лишено от логика, имайки предвид възможностите на колата.

ferrari4

От Маранело споделят единствено, че от 0 до 100 км/ч F60 America ускорява за 3.1 секунди. Това означава, че 6.3-литровият V12 от стандартната Berlinetta не е бил усъвършенстван, но в крайна сметка кой би си позволил да се оплаква от добрите стари 740 „кончета”.

 ferrari5

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *