10 вулгарни автомобила, които ще те накарат да се смириш

title-img-veneno

Ако колите бяха хора, тези тук щяха да са любимци на жълтата преса

В стремежа си да бъдат различни, автомобилните производители и частните тунинг компании често представят абсурдни разработки. Още по-абсурдното обаче е, че винаги се намира определена група хора, която харесва крещящия външен вид, нелогично високата мощност и странните инженерни решения. Представяме ви 10 вулгарни автомобила, които имат своите фенове, макар да ни е трудно да разберем защо.

Stutz Blackhawk

stutz blackhawk

10 вулгарни автомобила от AutoCredit

Луксозен американски автомобил, произвеждан от 1971 г. до 1987 г. Освен името, колата няма нищо общо с оригиналния Stutz Blackhawk от края на 20-те. Stutz Motor Company е възродена през август 1968 г. от нюйоркския банкер Джеймс Одонъл. Той обединява сили с бившия дизайнер на Chrysler Върджил Екснър, който проектира дизайна. Външният вид на колата е крещящ, а най-голямо впечатление правят изпускателните тръби, излизащи от калниците, които вървят под прага на колата чак до задните гуми.

Cadillac Series 62 от Saoutchik

10 вулгарни автомобила от AutoCredit

10 вулгарни автомобила от AutoCredit

През 1968 г. френският дизайнер Жак Саучик конструира два автомобила Cadillac Series 62, които и до днес провокират недвусмислени гримаси. Има хора, които биха се влюбили в екстравагантния външен вид на колата, комбиниран с огромно количество карбон и скрити в калниците джанти. Според мнозина обаче тя си остава безвкусна и твърде натрапчива.

Jeep Wrangler Dragon Edition

jeep-wrangler-dragon-edition-front-view

10 вулгарни автомобила от AutoCredit

Колкото и да не ни се вярва, Jeep са предлагали специална серия Dragon Edition за своя легендарен всъдеход Wrangler. Тя се отличава с черен основен цвят, златисти елементи и стикери с дракони.

Mansory Carbonado

Lamborghini photo at LamboCARS.com

10 вулгарни автомобила от AutoCredit

Какво се случва, когато кръстосаме крещяща италианска компания с германска тунинг фирма, за която всички фабрични коли са консервативни и скучни? Ето какво – Mansory Carbonado. Накратко казано, това е Lamborghini Aventador с мощност 1600 к.с. и допълнителна порция карбон. Самото име е кръстоска между думите “carbon fiber” и “tornado”.

Hummer H2 SUT

2005 Hummer H2 SUT

10 вулгарни автомобила от AutoCredit

Тези джипове никога не са били предназначени за обществената пътна мрежа. Животът на Hummer започва като военна машина, която преминава в серийното автомобилостроене главно заради група хора, държащи всички останали на планетата да им завиждат. Едно от проявленията на това желание е Hummer H2 SUT, което се определя като още по-скъпа и непрактична версия на и без това вулгарното SUV.

Hamann Mystere

04-hamann-mystere-geneva

10 вулгарни автомобила от AutoCredit

Тунинг проект, предназначен основно за клиенти от Близкия изток. Освен с агресивен и особено неходходящ за огромен джип като Range Rover оптичен пакет, машината се набива на очи с почти огледално покритие в няколко цвята. Преди известно време една златиста машина от “серията” се появи в Лондон, предизвиквайки абсолютно недоумение у случайните минувачи.

Rolls-Royce Toilet Car от Vignale

rolls-royce-silver-wraith-vignale-saloon

10 вулгарни автомобила от AutoCredit

Годината е 1954-а, а светът е потресен от едно противоречие. До този момент никой не е смятал колите на Rolls-Royce и Vignale за вулгарни. Но не и този път, в който двете компании изнасят урок по безвкусие. Техен клиент поръчал кола със златна тоалетна чиния, позиционирана под дясната седалка. Интересното в случая е, че той настойчиво умолявал съдържанието й да се изхвърля директно върху пътното платно под колата.

Mercedes G63 AMG 6×6

Badass-Mercedes-Benz-G63-AMG-6x6-Shows-WhoтАЩs-The-Boss

10 вулгарни автомобила от AutoCredit

Отново машина, създадена специално за клиенти от Близкия изток. Урок по вулгарност, базиран на Mercedes G-Class, чието шаси било удължено и бил добавен трети двигателен мост. Просто, но брилянтно решение за желаещите да се изфукат пред приятелите си в пустинята.

Dartz

Dartz

10 вулгарни автомобила от AutoCredit

Компанията Dartz е известна с това, че произвежда бронирани джипове, които се харесват на руски олигарси. Цената на машините обикновено надхвърля 1 милион долара, а вулгарното в случая е, че Dartz се хвали със специална тапицерия, за която е използвана кожата от половия орган на мъжки кит.

Lamborghini Veneno

lamborghini-veneno

Lamborghini печели мястото си в автомобилната история, създавайки луди и вулгарни автомобили. Може би най-вулгарният от тях е този. Казва се Veneno и е базиран на модела Aventador, който до него изглежда като срамежлива ученичка.

А ако сте забравили, миналата седмица ви представихме  6-ТЕ НАЙ-ШАНТАВИ ЯПОНСКИ ПРОТОТИПА. Вие преценете кои са по-абсурдни.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *